YAŞAM

Araç lastiklerine daima plastik şişe yerleştirin! İşte nedeni

Arabanızın el kitabını okumamış olsanız bile, onu nasıl kullanacağınızı bildiğinizden eminiz. Ve evet, sileceklerinizi, klimanızı, radyonuzu ve sinyal ışıklarınızı nasıl kullanacağınızı zaten biliyorsunuz. Ama bir lastiği nasıl değiştireceğinizi biliyor musunuz? Sadece bu da değil, otomobilinizi nasıl iyi durumda tutacağınızı biliyor musunuz?

Bu kolay numaralar, arabanızın sahibinin el kitabında yer almamaktadır. Ama endişelenme, seni koruduk! Bir otomobilin bakımı sandığınız kadar zor değildir ve bunu düzenli olarak yapmak arabanızın daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Daha önce bu listede herhangi bir şey yaptınız mı?

SICAK SU VE EZİKLER İÇİN DALMA

Arabanızdaki eziklerden bıktınız mı? Sorunlarınızın cevabı bu olabilir. Ezikler çok yaygındır ve herkes hayatlarının bir noktasında onları alır. Ancak, bu oldukça kolay bir düzeltmedir. Yapmanız gereken şudur: Suyu göçük üzerine dökmeden önce kaynatın. Ardından, bir pistonu tutun ve çekin. Aracınız ağır hasar görmüşse bunun işe yaramayacağını unutmayın. Ancak küçükler için bu dikkatleri eziklerden uzaklaştıracak! Daha önce olduğu kadar mükemmel değil, ama çok daha az fark ediliyor.

KİRLİ FARLARDA DİŞ MACUNU

Farlarınız puslu mu görünüyor? Otomobil mağazasını ziyaret etmek, özellikle de aceleniz varsa zor olabilir. Belki de banyonuzda işinize yarayacak bir şeyiniz vardır. Sonuçta sadece diş macunu. Orta düzeyde aşındırıcılar içerdiğinden emayeyi parlatır. Diş macunu ve dirsek yağı kullanmaktan çekinmezseniz farınız tekrar temiz olacaktır. Ancak sararıyorsa değiştirme zamanı gelmiştir.

ANAHTARLIĞINIZI ZIMBA ÇIKARICI İLE AÇMAK

Büyük metal anahtarlığınıza sığacak yeni bir anahtar seti almaya çalışırken parmaklarınızı kırmak zorunda değilsiniz. Uç parçaları yerleştirmek için bir zımba sökücü kullanarak ayırın. Neden daha önce düşünmediğinizi merak ettiğinize eminiz.

ÇÖP KUTUSUNA MI İHTİYACINIZ VAR? TAHIL KAPLARI KULLANIN

Küçük çöp parçalarını atmayı nadiren iki kez düşünürüz. Dikkatli olmazsanız, koku arabanızın içinde uzun süre kalabilir. Bir çöp konteyneri satın alın ve bu tür sorunlardan kaçınabileceksiniz. Yeni bir şey satın almanıza gerek kalmayacak; sadece tahıl plastik kaplarınızı toplayın. Atıkları yoğunlaştırmak ve kokuyu hemen gidermek için bir çöp torbası kullanın.

RENKLİ BİR PLASTİK LEVHA İLE PARLAMAYI AZALTIN

Güneş batıyor ve güneş gözlüklerini unuttun. Batan güneşin ışınları, yüzünüze tam olarak çarpacak şekilde açılıdır. Düşüncelerin neler? Vizör çalışmayacak, ama başka bir şey olabilir! Aracınızın camına renkli plastik bir levha yapıştırın. Yapıştırıcı yerine statik elektrik işi yapacaktır. Elbette bir süre sonra değiştirmeniz gerekecek, ancak güneş artık sizi rahatsız etmeyecek!

ARABANIZI DOĞUYA BAKAN PARK EDEREK DONMAYI AZALTIN

Sabahları aracınızı güneşe doğru park etmek iyi bir fikirdir. Bu sihir gibi görünebilir, ama çok basit. Ön camınızın buzu güneş ışınlarının bir sonucu olarak kısmen çözülecektir. Böylece işten eve geldiğinizde aracınızın ısınmasını beklemek için daha az zaman harcayabilirsiniz!

ANAHTARINIZIN MENZİLİNİ KAFANIZA TUTARAK GENİŞLETİN

Göründüğü kadar saçma, bazı tuşların sınırlı bir menzili vardır ve yalnızca birkaç metre öteden bir sinyal alabilir. Anahtarlarınızı çenenizin altına koyarsanız, vücut sıvılarınız bir şekilde sinyalinizin menzilini artıracaktır. Bu çılgınca değil mi? Sana doğruyu söylediğimizi düşünmüyor musun? Deneyin!,

BUNUNLA DERİ KOLTUKLARINIZI PARLATIN

Deri koltuğunuzu parlatmak istiyor ancak nasıl yapacağınızdan emin değil misiniz? O mutfak dolabına geri dön ve o yağı bir kez daha çıkar! Tek yapmanız gereken mikrofiber bir bezle dairesel hareketlerle (çok az miktarda kullanarak) cilalamak. Bunu iki veya üç ayda bir yapın, aksi takdirde yapışkan bir yapı fark edebilirsiniz.

ARABANIZIN KAPISINDAKİ BUZU ÇIKARMAK İÇİN BUNU KULLANIN

Arabanızın kapısındaki kilitleri çözmek istiyorsanız, sadece alkol kullanın! Anahtarı veya kapı kolunu bir miktar el dezenfektanı ile ovun ve dezenfektanın içindeki alkol buzu hızla eriterek arabanıza girmenizi sağlar.

LASTİKLERİNİZE PLASTİK ŞİŞELER KOYUN

Bazı soğuk kış gecelerinde kedilerin genellikle arabaların etrafında toplandığını fark etmişsinizdir. Bunun temel nedeni, soğutma motorlarının yakınında sıcaklık bulmaya çalışmalarıdır. Ne yazık ki, bu kedileri görmediğimiz zamanlar oluyor ve hatta motorda sıkışıp kaldıkları durumlar bile oldu! Sadece lastiğin üzerine bir şişe koyun. Kedi bu şekilde motora giremez. Bu basit tüyo ile bu kedileri güvende tutarken motorunuzu koruyun.

BUZLU ÖN CAM? BELKİ BU YARDIMCI OLABİLİR

Ön camınızdaki buzu temizlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. %70 izopropil alkolü bir kısım su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile karıştırarak kendi buz çözücünüzü hazırlayın. Bu kolay kokteyl daha sonra bir buz kazıyıcı (hatta ön cam silecekleri) ile buzlu bir ön cama püskürtülür ve buzu hızla gevşeterek kolayca çıkarılmasını sağlar.

YOL KENARI KAHRAMANI

Bir araba kazasında olmak son derece travmatik olabilir. Sadece ABD’de yılda yaklaşık 40.000 kişi araba kazalarında ölüyor. Bu nedenle her Amerikalı’nın araçlarında bir Yol Kenarı Kahramanına ihtiyacı vardır. 9’u 1 arada Çok İşlevli araca sahip olması, potansiyel olarak bir gün hayatınızı kurtarabilir. Kemer/ip kesici, cam kırıcı, çekiç, pusula, mıknatıs montajı, el feneri/flaş/acil durum ışığı, güç bankası ve güneş paneli olarak kullanılabilir! Herhangi bir araçta olması gereken mükemmel bir cihaz, gidip bir tane alın!

LASTİĞİNİZİN BASINCINI KONTROL ETTİĞİNİZDEN EMİN OLUN

Bir dahaki sefere bir benzin istasyonuna girdiğinizde, “Hava” makinesine gidin, ardından nozulu inceleyin. Bir ucu lastiklerinizi şişirmenizi sağlarken diğeri basınç göstergesidir. Lastik basıncınızı korursanız, yalnızca gazdan tasarruf etmekle kalmaz, aracınızın genel performansını da artırırsınız.

HAVA KANALLARINI TEMİZLEMENİN BAŞKA BİR YOLU

Arabanızın havalandırma deliklerini temizlemek için alternatif bir yöntem mi istediniz? Başka yerde arama. Bunun için yapmanız gereken tek şey, yerel zanaat mağazanızdan bir köpük fırça almak, ardından ulaşılması zor tüm pislikleri kolayca çıkarmak için kullanmak. Bu, çok daha ucuz olduğu için elinizde boya fırçanız yoksa oldukça kullanışlıdır.

Başa dön tuşu