SİYASET

İKTİDAR DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPARAK MAĞDURU OYNAMAYA ÇALIŞIYOR

Covid-19’la mücadeleyi bırakan iktidar, halkın sorunlarını çözmek için uğraşan CHP’yle mücadele ediyor. İktidarın yerel seçimler öncesinde gördüğümüz toplumu ayrıştıran, ötekileştiren söylemlere sarılması, yeni bir seçime hazırlandığını gösteriyor” dedi.

HALKIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK YERİNE DAHA DA BORÇLANDIRDI

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yaptığı açıklamada siyasal iktidarın Covid-19 salgınıyla mücadele sürecini yönetemediğinin altını çizdi. Milyonlarca yurttaşın bu süreçte açlığa mahkum edildiğini, binlerce insanın işsiz kaldığını, elektrik, su, telefon faturalarını, kredi kartı borçlarını ödeyemediğini aktaran Çelebi, iktidarın ise yurttaşların bu ihtiyaçlarını karşılamak yerine daha da borçlandırdığını vurguladı.

İKTİDAR CHP’Lİ BELEDİYELERİN SOSYAL YARDIMLARINI ENGELLEDİ

Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde tüm CHP örgütlerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının bu süreçte halkın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığının altını çizdi.

Çelebi, “Seçim döneminde ‘CHP iktidara gelirse sosyal yardımları’ kesecek yalanıyla halktan oy isteyen iktidar, halka yardım yapmak yerine CHP’li belediyelerin yaptığı sosyal yardımlardan rahatsız olduğu bu yardımları engelleyerek virüs yerine CHP’yle mücadele etti. Bu da yetmezmiş gibi yardım kampanyası adı altında yardım etmesi gereken halktan para istedi. Kendi halkına maske dağıtımını dahi beceremeyen iktidar, 55 ülkeye maske yardımı yaptı, maske yardımı yapılan ABD ise Suriye’deki PYD’ye maske dağıttı. Gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını engelleyemeyen, mızrağı çuvala sığdıramayan, siyasi olarak bittiğinin farkında olan iktidar tıpkı seçim dönemlerinde olduğu gibi işi gücü bırakıp yalanlarla, iftiralarla, hakaretlerle, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren söylemlerle CHP’ye saldırıyor. Kötü söz sahibine aittir. Korkmuyoruz, sinmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ülkemiz ve halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman halkımızla birlikteyiz çünkü CHP halkın kendisidir. Beceriksizliğinizin üzerini CHP’ye hakaret ederek örtemezsiniz” diye konuştu.

FETÖ’YÜ PALAZLANDIRAN, KOZMİK ODAYI FETÖ’YE AÇAN AKP İKTİDARIDIR

İktidarın CHP’li yöneticilerin sözlerini çarpıtarak darbe çığırtkanlığı yaparak toplumdaki kutuplaştırmayı artırmaya çalıştığını vurgulayan Çelebi, “Bugüne kadar mağduriyet üzerinden oy avcılığı yapan iktidar, bugün de Türkiye’nin kurucu partisi olan CHP’yi darbecilikle suçlama cüretini göstermektedir. Cumhuriyet tarihi boyunca darbelerden en çok zarar gören parti CHP olmuştur. CHP, her türlü darbenin karşısındadır. İktidar ‘Allah bizi affetsin’ diyerek 15 Temmuzu gerçekleştiren fetö ile ortaklığının üzerini örtemez. Fetö’yü palazlandıran, fetö’yle devletin kurumlarını çökerten, kozmik odayı fetö’ye açan, Cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıran AKP iktidarının ta kendisidir. İktidar darbeci arıyorsa aynaya bakmalıdır”  ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu