GENEL

İstanbul’da Halk Ekmek’e zam! Halk ekmek fiyatı İstanbul

Halk ekmek için zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Ankara’nın ardından şimdi de İstanbul ve İzmir’de de Halk Ekmek’e zam geldiği öğrenildi. Halk Ekmek için zam kararı alan Ankara, İzmir ve İstanbul Belediyesi’nin üçü de zam için aynı nedeni gerekçe gösterdi. Gelen zammın ardından Halk Ekmek fiyatları araştırılmaya başlandı.

Halk ekmek için zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Ankara’nın ardından şimdi de İstanbul ve İzmir’de de Halk Ekmek’e zam geldiği öğrenildi. Halk Ekmek için zam kararı alan Ankara, İzmir ve İstanbul Belediyesi’nin üçü de zam için aynı nedeni gerekçe gösterdi. Gelen zammın ardından Halk Ekmek fiyatları araştırılmaya başlandı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de Halk Ekmek’e zam geldi. Artan maliyetler sebebiyle zam kararı alan belediyeler zam kararıyla gündem oldu. Maliyet artışlarının zammı zorunlu kıldığı aktarıldı. İBB, fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. İşte Halk Ekmek’e gelen zam ve tüm detaylar…

3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HALK EKMEK’E ZAM KARARI

İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Halk Ekmek tarafından üretilen ekmeğe 1 lira zam geldiği duyuruldu. Bu zammın ardından Ankara’da 2 liradan satılan Halk Ekmek, 8 Ağustos 2022 tarihinden itibaren 3 liradan satılacak. Ankara’daki yüzde 50 zam kararının ardından İzmir ve İstanbul’da da Halk Ekmek’e zam geleceği öğrenildi. 3 büyükşehir belediyesi tarafından alınan zam kararının maliyet artışları sebebiyle kaçınılmaz olduğu belirtildi.

İZMİR’DE DE 3 LİRA OLDU

Ankara’nın ardından bir zam haberi de İzmir’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Halk Ekmek fiyatına zam yaptı ve yüzde 20 artışla 2.5 lira olan ekmek fiyatı 3 liraya yükseldi. İzmir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise artan maliyetlere vurgu yapılarak 8 Ağustos 2022 tarihinden itibaren Halk Ekmek’in 3 liradan satılacağı duyuruldu.

İBB’DEN ZAM AÇIKLAMASI

Ankara ve İzmir’in ardından bir zam haberi de İstanbul’dan geldi. İBB şirketi Halk Ekmek A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 2 liralık normal ekmek fiyatının 3 liraya çıkarıldığını bildirdi. 3-4 aydır ekmeği zararına sattıklarını aktaran Nama, ‘Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 liraya sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 liraya çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı. Üretimin sürekliliği ve kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu.’ dedi.

Başa dön tuşu