GENEL

KPSS soruları bin dolara internette mi satıldı? Gündemi sarsan iddia

2022 KPSS sınavıyla ilgili gündem sürerken skandal iddialar peş peşe gelmeye devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, KPSS sorularının bin dolara internette satıldığını iddia etti ve bu iddiasını Meclis2e taşıdı. KPSS sınavının para karşılığında internette satıldığına dair iddia ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Skandalların son bulmadığı KPSS sınavı ile ilgili çok sayıda iddia gelmeye devam ediyor.

2022 KPSS sınavıyla ilgili gündem sürerken skandal iddialar peş peşe gelmeye devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, KPSS sorularının bin dolara internette satıldığını iddia etti ve bu iddiasını Meclis2e taşıdı. KPSS sınavının para karşılığında internette satıldığına dair iddia ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Skandalların son bulmadığı KPSS sınavı ile ilgili çok sayıda iddia gelmeye devam ediyor. 2022 KPSS sınavındaki kriz devam ederken bir skandal iddia daha gündeme geldi. CHP’li ismin gündeme taşıdığı iddia sosyal medyanın en üst sıralarına yerleşti. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, soruların bin dolar karşılığında internette satıldığı iddiasını Meclis’e taşıdı. Ayrıca Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamasını isteyerek olayla ilgili soru önergesi verdi.

SORULAR DOLAR KARŞILIĞINDA SATILDI İDDİASI

2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı soruların bir yayınevinin deneme sorularıyla birebir aynı olduğu iddiası ortalığı karıştırmış ve olaya tepkiler çığ gibi büyümüştü. İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan DDK’ya inceleme talimatı verildi. Tüm bu yaşananların ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de görevinden alındı. 2022 KPSS krizi devam ederken skandal iddialar da peş peşe gelmeye devam ediyor. CHP cephesinden gelen sorular satıldı iddiası ise bir kez daha ortalığı karıştırdı.

CHP’Lİ VEKİL İDDİAYI MECLİS’E TAŞIDI

KPSS sınavıyla ilgili iddialar gündeme bomba gibi düşerken sosyal medyayı ayağa kaldıran ve sınavın iptalinin talep edildiği süreçte bir iddia da CHP cephesinden geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, KPSS sınav sorularının sınavdan 1 ay önce internette bin dolara satıldığını iddia etti. Söz konusu iddiayı Meclis’e taşıyan Antmen, ‘KPSS sorularının 1 ay önce bu ve buna benzer ilanlarla karanlık internette satıldığı iddiaları var. Savcılık harekete geçmeli ve emniyetin ilgili bilişim şubeleri bunu araştırmalıdır.’ şeklinde bir paylaşımda bulundu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Diğer yandan CHP’li Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamasını isteyerek Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Söz konusu soru önergesinde, ‘2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette 1000 dolar karşılığında satıldığı doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?’ ifadeleri yer aldı.

 

Başa dön tuşu