GENEL

TARAFSIZ MEDYA NEFES KADAR ÖNEMLİ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; kapanan, güç kaybeden, tarafsız her medya kuruluşunun bu ülkenin geleceğine zarar vereceğini söyledi. Adana’nın en köklü medya kuruluşlarından biri olan TV A’nın yayınını ekonomik gerekçeyle durdurmuş olmasının, çalışanları kadar kenti de üzmesi gerektiğini belirten Esendemir, “Hepimizin gözü, kulağı, sesi, nefesi olan medya kuruluşlarına kapanmadan destek vermemiz gerekiyor” dedi.

 

Covid 19 sürecinden en fazla olumsuz etkilenen sektörler arasında yer alan medyadaki kapanma, yayına ara verme ve etkisizleşme kaygı veriyor. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, demokrasilerin can damarını oluşturan medyanın ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakıldığını belirterek, “Özgür ve tarafsız medya kuruluşlarında yaşanan ekonomik sıkıntılar artık yayını durdurma aşamasına geldi. Bu durumu Türkiye’nin yaşadığı en önemli sorunlar arasında görüyoruz. Sorun sadece arkadaşlarımızın işsiz kalması değil, bir ülkenin geleceğidir” dedi.

 

TARAFSIZ MEDYA NEFES KADAR ÖNEMLİ

 

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın en köklü medya kuruluşlarından biri olan TV A’nın yayınını ekonomik sıkıntı nedeniyle durdurmuş olmasının, birçok basın emekçisini işsiz bıraktığını belirten ÇGC Başkanı Esendemir, “TV A ile birlikte, işini özveriyle yapan gazetelerimiz de dahil olmak üzere birçok yerel medya kuruluşu zor bir dönemden geçiyor. Abone, ilan ve reklam gelirlerinden başka kaynağı olmayan bu kuruluşlarımıza her kesimin ve herkesin destek vermesi gereken bir süreçteyiz. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu olarak; bu süreçte üzerimize düşen adımları atmaya, kurumlarla görüşmeleri sürdürmeye devam ediyoruz. Tarafsız bir medyanın hepimiz için nefes kadar kıymetli olduğunu anladığımızda iş işten geçmiş olabilir. Bu nedenle yerel yönetimler dahil hem kuruluşlarımızın hem iş dünyasının hem de bireysel olarak herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Başa dön tuşu