BÜYÜKŞEHİR

Adana’da kendisini polis olarak tanıtan kişi onlarca vatandaşı dolandırdı

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan kişi onlarca vatandaşı dolandırdı. Gelen bilgiye göre son olarak bir gence arayan ve 90 bin lira para isteyen şahıs Jandarma ekiplerinin devreye girmesi ile birlikte yakalandı. Dolandırıcının hesabına 90 bin lira yatıran genç son anda parasını kurtardı.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının hesabına 90 bin lira yatıran genç Jandarma ekiplerinin çabası ile parasını kurtarmayı başardı. Dolandırıcı Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

DOLANDIRICININ HESABINA 90.000 TL YATIRDI

Adana’nın Saimbeyli ilçesine bağlı Çatak Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir kişi  S.K.,’yı cep telefonundan Arayarak bir kamu kurumunda çalışan 2 memurunun FETÖ üyesi olduklarını ve Firar ettiklerini bu şahısların yakalanması için sinyal takibi yapılacağını söyledi. Bu maksatla 90.000 TL para talebinde bulunan dolandırıcının sözleri üzerine S.K. Bankadan kredi çekerek şüpheli şahsın hesabına parayı gönderdi. Ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayan genç durumu Jandarma ekiplerine bildirdi.

PARASI KURTARILDI

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine harekete geçerken ilgili banka ile koordine kurarak paranın gönderildiği hesabın kime ait olduğunu tespit etti ve hesaba bloke koydurdu. Feke Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile bloke altında olan para alınarak Müştekiye teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheli ile ilgili de işlem başlatıldığı öğrenildi.

Başa dön tuşu