GENEL

Trabzon Valisi Arap turistlerden dert yananlara tepki gösterdi

Arap turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Trabzon’un Çaykara ilçesinde Uzungöl’de Arap turistler üzerinden olumsuz paylaşımlar yapılmaya başlanmış ve Arapça tabelalar kullanılması tepki görmüştü. Arap turistlerden dert yananlara Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan tepki geldi. Ustaoğlu, Misafirlerimiz baş tacımız’ ifadelerini kullandı.

Arap turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Trabzon’un Çaykara ilçesinde Uzungöl’de Arap turistler üzerinden olumsuz paylaşımlar yapılmaya başlanmış ve Arapça tabelalar kullanılması tepki görmüştü. Arap turistlerden dert yananlara Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan tepki geldi. Ustaoğlu, Misafirlerimiz baş tacımız’ ifadelerini kullandı. Son günlerde sosyal medya üzerinde Arap turistlerle ilgili olumsuz yorumlar sıklaşmaya başlamış ve özellikle Arap turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Uzungöl’de Arapça tabelalara yer verilmesi tepki toplamıştı. Gelen tepkilere hem Trabzon Valisi hem de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan yanıt geldi. İşte detaylar…

Trabzon Valisi’nden Açıklama

Trabzon’un Çaykara ilçesinde Uzungöl’de Arap turistler üzerinden olumsuz yorumlar yapılmaya başlanmış ve son dönemde bu paylaşımlar sıklaşmıştı. Arap turistler üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlara Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan yanıt geldi. Vali Ustaoğlu, ‘Bu topraklar hoşgörünün hakim olduğu topraklar. Misafirlerimiz baş tacımız. Özellikle körfez ülkelerinden gelen misafirlerimiz baş tacımız’ ifadelerini kullandı.

‘Rahatsız Olanlar Var’

Trabzon’da turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığını söyleyen Vali Ustaoğlu, Uzungöl’deki bu yoğun günlerin esnaf açısından çok büyük önem arz ettiğini söyledi ve ‘Maalesef bundan rahatsız olanlar var’ dedi. Şehre körfez ülkelerden gelen turist sayısının 160 bini geçtiği aktarılırken özellikle pandemiden sonra Trabzon’un turizm açısından tarihi günler yaşadığı belirtildi.

Arapça Tabela Açıklaması

Uzungöl’de Arapça tabelaların kullanılması da gündem olmuş ve bu konu sosyal medyada uzun uzun tartışılmıştı. Arapça tabelalarla ilgili de açıklama yapan Vali Ustaoğlu, ‘Burayı gezdin ve gördük. Arapça tabelalarla ilgili de en ufak bir sıkıntı yok. Bu sezonu en iyi şekilde geçireceğiz. Gelen misafirlerimizi misafirperverlik anlayışımıza uygun şekilde ağırlayıp, onları hoş duygularla ülkelerine dönmelerini sağlamak için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu