GENEL

Bu bölümleri seçen öğrencilerin başına talih kuşu kondu! 6000 TL burs ve 5 yıl iş garantisi veriyor

Yükseköğretim kurulu, Öğrencilere Müjdeli haberi duyurdu. Öğrencilerin başına resmen talih kuşu kondu. Yerli yatırımları desteklemek isteyen YÖK, bazı sektörler ile işbirliği yaptı. yapılan işbirliği doğrultusunda belirlenen sektörlerdeki bölümleri tercih eden öğrencilere 6 bin liraya kadar burs ödeme imkanı sağlanacak. Ayrıca eğitim bursundan yararlanan öğrencilere 5 yıl iş garantisi de verilecek.

Üniversite tercihlerinin başladığı bugünlerde Yükseköğretim Kurulu yerli yatırımları desteklemek amacı ile bazı sektörler ile işbirliği Anlaşması imzaladı. YÖK hem yerli yatırımları hem de öğrencilerin mezun olduktan sonra iş kaygısını gidermek için yaptığı işbirliği ile hem burs imkanı hem de iş imkanı sağlıyor. Yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda öğrencilere geri ödemesiz maaş gibi burs verirken aynı zamanda mezun olan öğrencilere ise iş garantisi veriliyor.

yükseköğretim kurulu yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde bazı sektörle işbirliği anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre YKS tercihlerinde belirlenen bölümleri Seçen öğrenciler geri ödemesiz burs imkanından faydalanma şansı yakalayacak. Matematik, fizik, kimya, biyoloji Bölümlerine ilk 15 tercihe içerisinde yer verecek olan öğrenciler ilgili programlara ilk 3 sırada yerleşmeleri halinde geri ödemesiz başarı bursu alacak.

5 YIL BOYUNCA GERİ ÖDEMESİZ BURS VERİLECEK

Ayrıca Günümüzün en çok talep gören meslek grupları arasında bulunan yapay zeka ve veri Mühendisliği Lisans programlarına da ilk 15 tercihe içinde yer veren öğrenciler ilk 3 sırada yerleşmeleri halinde başarı bursu imkanından faydalanacak. Burs imkanı bu yıldan itibaren ilk kez verilecek ve 5 yıl boyunca devam edecek. YÖK tarafından şu anda 3023 öğrenciye Aylık 1000 lira burs sağlanıyor. Bu miktar yeni işbirliği ile birlikte artacak.

ŞARTLARI BELLİ OLDU

Diğer yandan YÖK ve özel sektör arasında petrol ve doğalgaz sektörü için yerli ve milli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla da bir anlaşma yapıldı. Belli mühendislik bölümleri içerisinden seçilecek öğrenciler geri ödemesiz burs alabilecek. Bursa imkanının YKS 2 bin veya 10 binlik sıralama içerisinde olan öğrencilerin faydalanacağı öğrenildi. Bölümler ise elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, kimya mühendisliği, endüstri mühendisliği, malzeme mühendisliği, makine mühendisliği ve metalurji olarak tespit edildi. Bu bölümlerde eğitim alan ve ilk 3 tercihinden birine yerleşen öğrenciler ayda 6000 TL burs alma şansına sahip olacak. Ayrıca YKS sıralamasında ilk 25000 içerisinde olan, Yaptığı tercihler doğrultusunda petrol ve doğalgaz mühendisliği Birgül Jeoloji Mühendisliği, çevre mühendisliği programlarına yerleşen öğrencilere de 6 bin TL’lik burs imkanı sağlanacak. Bu yıldan itibaren ilk defa yok ve YÖK ve TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Arasında da işbirliği yapılacak nokta imzalanan protokol doğrultusunda öğrencilere burs ve istihdam şansı verilecek nokta işbirliği doğrusunda harita veya geomatik mühendisliği bölümlerine tercih yapan öğrencilere aylık 3500 TL burs imkanı sağlanacak.

BURS VE İŞ GARANTİSİ VERİLİYOR

2020 yılında YÖK ve İstanbul maden ihracatçılar Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü de hala devam ediyor. Bu protokol doğrultusunda tercihlerinden ilk 5 ilinin en az birisinde maden mühendisliği, jeofizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği, cevher hazırlama mühendisliği gibi bölümlerden birine yer veren ve yerleşen öğrencilere Ankara’da bir bölüme yerleşmeleri halinde asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Ayrıca bu işbirliği kapsamında öğrencilere 5 yıllık iş garantisi verileceği öğrenildi.

Başa dön tuşu