GENEL

Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdi

“ÖĞRETMENLER KUTSAL BİR GÖREV YAPIYORLAR”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında öğretmenlerin öğrencilere verdikleri eğitimle bir ulusun ve devletin geleceğini biçimlendirdiğini kaydeden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, bu bağlamda öğretmenlerin büyük bir özveriyle kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

“ÇAĞDAŞ UYGARLIK HEDEFİNE ULAŞMADA EN ÖNEMLİ ADIMLAR”

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ardından ilan edilen ‘Cumhuriyet’le birlikte yaşamın her alanında büyük devrimler gerçekleştirildiğini anımsatan Barut, 1 Kasım 1928’de Latin alfabesinin kabul edilmesi ve 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri’nde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretme seferberliğinin çağdaşlık uygarlık hedefine ulaşmada en önemli adımlar olduğunu vurguladı.

ATATÜRK’ÜN ÖĞRETMENLERE VERDİĞİ DEĞER

Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” şeklindeki sözlerini anımsatan Barut, Atatürk’ün “Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir” diyerek öğretmenlerin toplumsal yaşamdaki konumunun önemini vurguladığını ifade etti.

 

“ÖĞRETMENLİK BİLİNÇLİ OLARAK DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ”

Günümüzde ise uygulanan neo-liberal politikalar sonucu öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerin adeta bilinçli olarak değersizleştirildiğini belirten Barut, öğretmenliğe gereken önemin ve değerin verilmesinin ülkenin geleceği açısından elzem olduğunu vurguladı.

 

“ÖĞRETMENLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ VE İTİBARİ CHP İKTİDARINDA YENİDEN ELDE EDECEK”

CHP iktidarında öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değeri göreceğini ve itibarını yeniden kazanacağını belirten Barut, öğretmenlerin yeniden toplum liderleri haline geleceğini kaydetti.

Ücretli öğretmen uygulamasının kaldırılıp, tüm öğretmenlerin atamasının yapılacağını ve Türkiye’nin en büyük ayıplarından birine son verileceğini dile getiren Barut, öğretmenlerin özlük haklarının yasalarla güvence altına alınacağını dile getirdi.

 

“CUMHURİYET ÖĞRETMENLERDEN FİKRİ, VİCDANI, İRFANI HÜR NESİLLER BEKLİYOR”

Öğretmenlik mesleğinin gerek çalışma koşulları, gerek eğitim sisteminin yap-boza çevrilmesi nedeniyle ülkenin kanayan yaralarından biri olduğunu ifade eden Barut, “Verdikleri emeğin ve özverinin karşılığını maddi ve manevi anlamda alacak olan öğretmenlerimiz çağdaş bir uygarlık hedefi doğrultusunda yetiştirecekleri nesillerle Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşamasında en önemli unsur olacaklardır. Çünkü Ata’mızın dediği gibi, Cumhuriyet öğretmenlerden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu