YAŞAM

Öğretim Üyelerinin Karaisalı Turu

Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İslam Tarihçileri Derneği’nin ortaklığıyla düzenlenen 'Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu-III "Ramazanoğulları Beyliği" sempozyumuna ve bu yıl 4. sü düzenlenen Örgütsel Davranış Kongresi'ne katılan öğretim üyeleri, Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’nın turizm değerlerini gezdi.

Karaisalı’nın Kızıldağ Yaylası’nda bulunan Tarihi Ramazanoğulları Camii’yi ziyaret eden öğretim üyeleri, ardından Karaisalı’nın simgesi haline gelen Varda(Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu’nu gezdiler.

Gezi sırasında öğretim üyelerine eşlik eden Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Karaisalı, Adana’nın en eski ilçelerinden bir tanesi. 122 köyü olan, çok geniş alana hitap eden bir ilçe. Karaisalı, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçemizdir. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Biz bu geçim kaynaklarına turizmi de ekleyeceğiz. Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Yerköprü, Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu sayesinde Karaisalı’da turizm potansiyeli oldukça arttı. Adana’da ve ilçemizde yaşam sürmüş olanRamazanoğulları beyliğinin, yaklaşık 700 yıllık tarihini ayrıntısıyla tekrar gün yüzüne çıkardığınız için siz değerli öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Bizim sizlerden istediğimiz, ilçemizin tanıtımına ve kalkınmasın vesile olmanız” dedi.

Geziye, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Belediye Başkanı Saadettin  Aslan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yılmaz Kurt, Ramazanoğulları Beyliğinin torunu ve Çukurova Ünivresitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Gözde Ramazanoğlu, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Köroğlu ile Recep Ak ve yaklaşık 200 kişilik öğretim üyesi katıldı.

Başa dön tuşu