GENEL

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı aday olacağına dair iddialara yanıt verdi

2023 seçimlerine doğru geri sayım sürerken Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı adayının mevcut Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını açıklamıştı. Seçim öncesinde gözler Millet İttifakı’na çevrilirken henüz Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Ancak kulislerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşulan isimler sık sık gündeme gelmeye başladı. Son olarak 6’lı masada yer alan İYİ Parti’den bir grubun ABB Başkanı Mansur Yavaş’a adaylık teklifi götürdüğü Yavaş’ın da bu teklife sıcak baktığı iddiası gündeme geldi.

6’lı masanın da uzlaşması halinde Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edeceğini söylediği iddia edilen Mansur Yavaş cephesinden bu iddialara yanıt geldi. Sosyal medyanın da gündemine oturan iddialarla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Sözcüsü Memduh Gültekin, böyle bir görüşmenin olmadığını aktardı. Bu açıklamanın ardından 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalar tekrar alevlendi.

MANSUR YAVAŞ’A ADAYLIK TEKLİFİ İDDİASI

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi. Seçim öncesinde açıklanacak aday merakla beklenirken henüz açıklama için herhangi bir tarih verilmedi. Konuyla ilgili haber kaynaklarının kendisine aktardıklarını yazısına döken Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Partili bir grubun aday olması için Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulunduğunu, Yavaş’ın da 6’lı masa uzlaşırsa bu teklife evet diyeceğini öne sürdü.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İDDİALARA YANIT

İsmail Saymaz’ın bu iddialarının ardından ABB Sözcüsü Volkan Memduh Gültekin’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Manur Yavaş’ın adaylığı hakkındaki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını aktaran Gültekin, ‘Bir haber kaynağının Gazetecisi S. İsmail Saymaz’a Başkanımız S. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır.’ dedi.

Başa dön tuşu