BÜYÜKŞEHİR

Muhtarlara çiçekli kutlama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82’nci yıldönümü nedeniyle kadın muhtarları makamında misafir etti. Seyhanlı kadın muhtarları çiçek vererek kutlayan Başkan Sözlü, seçme ve seçilme hakkının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değerin çağdaş ve medeni ölçüsü olduğunu söyledi.
5 KADIN MUHTAR BAŞKAN SÖZLÜ’YÜ ZİYARET ETTİ
Muhtarlıklar İşleri Daire Başkanı Teoman Yılmaz, merkez Seyhan İlçesi’nde görev yapan Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Ayşen Eren, Sümer Mahallesi Muhtarı Ülkü Okay, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Günay Şahin, Gülbahçesi Mahallesi Muhtarı Ayşe Solmaz ve Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Ayşegül Güngör’ü konuk etti.
Başkan Hüseyin Sözlü, kadının toplumsal hayattaki önemini vurgulayıp, Türk kadını için seçme ve seçilme hakkının son derece önemli olduğunu belirtti.
Çağdaş, aydınlık bir toplumun mimarlarının kadınlar olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, medeni Avrupa’dan önce çağdaş ve medeni bir ölçü koyarak Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasını sağlamıştır. Türkiye, Ortadoğu ülkelerinden farklıysa Atatürk’ün ilerici bakış açısına borçluyuz. Hala Avrupa’nın gerisindeysek de Atatürk’e sadakatsizliğimizden dolayıdır” dedi.
“KADINLAR TOPLUM İÇİNDE EŞİT BİREYLER OLMALI”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk’ü minnet ve rahmetle anan Başkan Sözlü “Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82’nci yılını kutlarken, başta ülkemiz olmak üzere dünyadaki tüm kadınların, annelik sıfatıyla sahip oldukları kutsiyetinin farkına varılmasını ve uğradıkları her türlü haksızlığın son bulmasını, toplum içinde eşit bireyler olarak yer almalarını diliyorum” diye konuştu.
Kadın muhtarlar ise, kadını ikinci plana iten toplumların, kendini ayakta tutacak dinamiklerden birini kaybettikleri için çökmeye mahkum olduğunu dile getirdi. Ziyaret sonunda Başkan Hüseyin Sözlü, kadın muhtarlara çiçek vererek, seçme ve seçilme hakkına kavuşmalarını tebrik etti.

Başa dön tuşu