GENEL

Başıboş Köpek Haritası nedir? Köpek uygulaması nedir? Havrita kapatılıyor mu?

Sosyal medyada günlerdir tartışma konusu olan ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çeken ‘‘Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor’’ tartışması gün geçtikçe daha da büyüyor. Söz konusu iddianın ardından hayvanseverler ayağa kalkarken sosyal medyada bu iddialara çok sayıda tepki geldi. Başıboş Köpek Haritası Havrita’nın köpeklerin zehirlenmesinde etkili olduğu ve köpekleri hedef gösterdiği iddia edilirken söz konusu uygulamanın kapatılması talep edildi.

Sosyal medyada günlerdir tartışma konusu olan ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çeken ‘‘Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor’’ tartışması gün geçtikçe daha da büyüyor. Söz konusu iddianın ardından hayvanseverler ayağa kalkarken sosyal medyada bu iddialara çok sayıda tepki geldi. Başıboş Köpek Haritası Havrita’nın köpeklerin zehirlenmesinde etkili olduğu ve köpekleri hedef gösterdiği iddia edilirken söz konusu uygulamanın kapatılması talep edildi. Hayvanseverler, günlerdir sosyal medyanın gündeminde yer alan Havrita olayına tepki gösteriyor. Köpeklerin zehirlenmesinde büyük etkisi olduğu ve köpekleri doğrudan hedef gösterdiği iddia edilen bu uygulamanın kapatılması isteniyor. Peki, Başıboş Köpek Haritası nedir? Havrita uygulaması nedir? Havrita kapatılıyor mu? İşte tüm merak edilenler…

HAVRİTA’YA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Başıboş Köpek Haritası (Havrita), köpeklerin zehirlenmesinde etkili olduğu iddiasıyla tepki topladı. Sosyal medyanın gündemine oturan Havrita uygulamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. ‘’Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor’’ iddiasının ardından hayvanseverler ayağa kalktı. Bu iddiaların ardından hayvanseverler havrita uygulamasının kapatılmasını talep etti. Tüm bu iddialar sonrasında çok sayıda kişi de uygulama ile ilgili detayları araştırmaya başladı.

HAVRİTA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medyayı ayağa kaldıran köpeklerin öldürüldüğüne dair iddiaların ardından Başıboş Köpek Haritası (Havrita’nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak’tan açıklama geldi. Havrita’nın ‘’Burada köpekler gösterilmiş gidin zarar verin’’ gibi bir çağrısı ve misyonu olmadığını söyleyen Avukat Devrim Koçak, ‘’Bir müptezel köpeğe kötülük yapmak istiyorsa haritadan bakayım demez. İki günlük linç kampanyasından sonra uygulama girişlerinde artışlar oldu. 1 saat öncesinde 3 bin 542 giriş yapıldı.’’ ifadelerine yer verdi.

HAVRİTA UYGULAMASI NEDİR?

Sokak köpeklerinin yerlerinin tespiti için kullanılmakta olan Başıboş Köpek Haritası (Havrita), Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kuruldu. Havrita, sokakta yaşayan köpeklerin yerlerini tek tek gösteren bir uygulama.

Başa dön tuşu