GENEL

Devlet el attı! Dar gelirliye kira yardımı başladı, 1500 TL nakit verilecek, metrekare ölçüsüne göre artacak

Türkiye ekonomik anlamda burhan dolu günler geçirirken dar gelirli vatandaşlar kiralarını bile ödemekte güçlük çekiyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde ev almayı bırakın ev kiralamak bile hayal haline dönüştü. Bu konuda devlet nihayet üstüne düşeni yapıyor ve dar gelirli ailelere kira yardımı vermeye başlıyor. T.C. vatandaşı olan herkese 1500 TL kira yardımı ödenecek.

Koronavirüs pandemisi ve hemen ardından başlayan büyük ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’de her vatandaş zor günler geçirmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde ev ve kira fiyatları o kadar çok arttı ki neredeyse insanlar ev tutamayacak hale gelmeye başladı. Devletin sağlayacağı yardımlar vatandaşlar için çok önemli. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu konuda elini taşın altına koyuyor. Elektrik faturası yardımı, gıda ve yakacak yardımı, eğitim yardımının yanı sıra dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara barınma yardımı da veriliyor. Yani bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi olan herkese her ay düzenli olarak kira yardımı imkanı sağlanıyor.

Devlet el attı! Dar gelirliye kira yardımı başladı, 1500 TL nakit verilecek, metrekare ölçüsüne göre artacak. Sosyal devlet olmanın hakkını veren ve dar gelirli ailelerin elinden tutan devlet, başvuru yapması halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1500 TL’ye Varan nakit kira yardımı desteği sağlıyor. Fark sorular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor. Dar gelirli olduğunu kanıtlayan herkes bu imkandan faydalanabilirken kira yardımı 12 ay boyunca devam ediyor.

DEVLET DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI VERİYOR

Çalışmayan, çeşitli sebeplerden dolayı işsiz kalan ve barınma ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken vatandaşların imdadına devlet yetişiyor. Kira ihtiyaçlarını karşılamayamayan vatandaşlar devletin kurumu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile başvuru yapmaları halinde kira desteği alabiliyor. Başvuru işlemleri için öncelikle dar gelirli olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Gelir kriterine takılmayan herkesin alabileceği yardımlar da gelir kriteri hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu durumda olanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile kira desteği başvurusu yapabiliyor.

HANE BAŞINA 1500 TL VERİLİYOR

Kira yardımı, hane başına olacak şekilde ödeniyor. Kani Yardım ödemeleri kişi bazında değil hane bazlı olarak vatandaşlara sağlanıyor. Başvuru işlemlerini tamamlayanlar takip eden ilk 15 gün içerisinde 1500 TL’lik kira yardımlarını Banka hesaplarından ya da PTT aracılığı ile alabiliyor. Kira yardımı ödemeleri bin 500 TL’den başlıyor Ancak kalabalık ve büyük evde oturan aileler için bu tutarı artabiliyor. Daha detaylı bilgi almak için Yaşadığımız yerde bulunan ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirsiniz.

Başa dön tuşu