GENEL

Şanlıurfa Suruç’ta hudut karakoluna kalleş saldırı! Şehidimiz var

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Esentepe Hudut Karakolu’na PKK/YPG’li teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Ayn El Arab bölgesinden düzenlendiği aktarılan saldırıda 1 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı. Acı haberi Şanlıurfa Valiliği duyurdu.

Türkiye’yi yasa boğan şehit haberi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki hudut karakolundan geldi. Suruç ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolünde olan Ayn El Arab bölgesinden Esentepe Hudut Karakolu’na yönelik havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin hain saldırısında 1 asker şehit olurken 1 askerin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

HUDUT KARAKOLU’NA HAVANLI SALDIRI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Esentepe Hudut Karakolu’na PKK/YPG’li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırının Suruç ilçesinin hemen karşısında yer alan ve terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolünde olan Ayn El Arab bölgesinden düzenlendiği bilgisine yer verildi. Teröristlerin hain saldırısı sonucunda 1 askerimiz şehit olurken 1 askerimiz yaralandı.

YARALI ASKER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, yaralı askerin ilk olarak Suruç Devlet Hastanesi’ne burada yapılan müdahalenin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındığını bildirdi. Ayrıca sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birliklerinin saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldığı bilgisi de paylaşıldı.

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ‘ Suruç/Şanlıurfa hududunda 18 Eylül 2022 tarihinde teröristlerce yapılan roketatar tacizi sonucunda kahraman silah arkadaşımız Ulş. Söz. Er İsmet Aybek şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal derhal ateş altına alınmış, bölgede ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.’ ifadelerine yer verildi.

 

Başa dön tuşu