GENEL

TOKİ 2+1 3+1 örnek dairler! TOKİ projesi örnek daireleri

TOKİ sosyal konut projesine başvurular devam ediyor. Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı ucuz sosyal konut projesiyle ilgili tüm detaylar merakla araştırılıyor. TOKİ konut projesinde en merak edilen detay ise dairelerin nasıl olacağı. Bu kapsamda TOKİ örnek dairler araştırılmaya başlandı. TOKİ 2+1, 3+1 örnek dairleri merak ediliyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin daire planları ve dairelerle ilgili tüm detaylar mercek altına alındı.

Başvuruların açıldığı ilk günden bu yana yoğun bir talep oluşan TOKİ sosyal konut projesinde tüm detaylar tek tek araştırılıyor. 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek olan başvurulara yoğun bir ilgi var. Ancak TOKİ projesine başvuru yapan vatandaşların en merak ettiği konu dairelerin nasıl olacağı. Peki, TOKİ 2+1,3+1 daireler nasıl olacak? İşte TOKİ evleri örnek daireleri ve projeyle ilgili tüm detaylar…

ESENLER’DEKİ KONUTLAR MODEL ALINACAK

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ ucuz sosyal konut projesine başvurular yağmur olup yağdı. Söz konusu projeye başvurular devam ederken projeyle ilgili merak edilen konuların başında daireler geliyor. TOKİ evlerinin nasıl olacağı merak edilirken bu soruya CNN Türk muhabiri Merve Tokaz yanıt verdi. İstanbul Esenler’de yer alan TOKİ Sosyal Konut Evi’nin detaylarını canlı yayında tek tek anlatan Tokaz, İstanbul’da yapılacak olan 50 bin konutta bu projenin model alınacağını aktardı.

DAİRELER 3+1 VE 2+1 ŞEKLİNDE OLACAK

Her biri yüksek güvenlikli yapılan dairelerden örnek gösteren muhabir Merve Tokaz, TOKİ sosyal konut projesindeki dairelerin 3+1 ve 2+1 şeklinde inşa edileceğini belirtti. 3+1 daireler 125 metrekarelik bir alana sahip olacak. Salon toplamda 28 metrekarelik bir alandan oluşacak. Balkon ise 6 metrekare olacak. Spor alanları, yeşil alanlar, otopark ve çocuklar için alanlar ile beraber site içerisinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda özellik mevcut olacak.

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

TOKİ sosyal konut projesinde en çok merak edilenlerin başında evlerin ne zaman biteceği ve teslimatın ne zaman yapılacağı yer alıyor. Sosyal konut projesinin ilk temeli yılbaşında atılacak. Yatay mimari, zemin artı 5, depreme dayanıklı şekilde inşa edilecek olan projeler Türkiye’nin her yerinde devam edecek. Bu projede hedef 81 ilde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut ve 250 bin konut amaçlı arsa inşa etmek. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek konut, iş yeri ve konut arsasının 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Başa dön tuşu