SARIÇAM

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA GÜNÜDÜR

Türkiye Cumhuriyeti'nin  kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde, bir kez daha sevgiyle, saygıyla ve rahmetle andığını ifade eden Başkan Uludağ, “Elbette, 10 Kasım bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günüdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günüdür” dedi.
 

“TÜRKİYE’Yİ DAHA İYİ HEDEFLERE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin özetinin, bugün 96 yaşında olan Cumhuriyet olduğunun altını önemle çizen Başkan Uludağ, “O’nun önderliğinde ve Aziz Milletimizin mücadelesinin eseri olan Cumhuriyete hizmet etmek; büyüyen ve güçlenen Türkiye’yi daha iyi hedeflere taşımak için çalışıyoruz. İşte bugün, 10 Kasım vesilesiyle, hem Atatürk’ün aziz hatırasını, fikirlerini ve bağımsızlık aşkını bir kere daha hafızalarımızda canlandıracak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı yüreklerimizde tazeleyeceğiz” diyerek, mesajında şunlara değindi:

 

“HİÇ BİR GÜCE BOYUN EĞMEYECEĞİMİZ ÇOK İYİ BİLİNMELİDİR”
“Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü, Türk ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiç bir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir.
Bu duygularla, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun şahsında, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kere daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Başa dön tuşu