GENEL

140 yıldır onun gibi lider gelmedi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, doğumundan ölümüne kadar geçen 140 yıllık sürede Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin daha dünyaya gelmediğini söyledi.

 

Atatürk’ü kaybedişimizin 82. yıldönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Esendemir, “O’na olan hasretimizin en üst seviyeye çıktığı bu acı günde ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında gelecek adına ilk günkü kadar kararlı olduğumuzu haykırıyoruz. Büyük Önderin askerlik hayatının ilk yıllarından Çanakkale Savaşı’na, Milli Mücadeleden aramızdan ayrılışına kadar geçen sürede verdiği her mücadele hâlâ yolumuzu aydınlatmaktadır.” dedi
 

Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirten Esendemir, aradan geçen bunca zamanın sadece ona özlemi artırdığını dile getirdi.

 

Esendemir şöyle devam etti: “Her 10 Kasım sabahında doğudan batıya, güneyden kuzeye tüm yurdumuzu bir hüzün kaplar. Her 10 Kasım’da çiçeklerle donanır Anıtkabir yolları ve Dolmabahçe Sarayı… Manevi huzurunda tüm ülke ayağa kalkar tam saat dokuzu beş geçe… O an anlarız ki Mustafa Kemal ölmemiştir, hâlâ halkın yüreğinde yaşamaktadır. Atatürk’ü unutmadığımız ve tüm varlığıyla yaşattığımız bu önemli tarihte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu güne kadar vatanın birliği ve bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.”

Başa dön tuşu