OTOMOBİL

ÖTV indirimi beklentisi sonrası bir gelişme daha! Sıfır ve 2. el araç fiyatları dibe inecek, o tarihten itibaren başlıyor

ÖTV indirimi söylentileri ile birlikte otomobil fiyatlarında beklenen düşüş hala gerçekleşmedi. Araç sahibi olmayı hayal eden milyonlarca vatandaş bu konuda yeni gelişmeleri yakından takip ederken taşıt araçları tedarik sanayicileri derneği başkanı Albert Saydam yaptığı açıklama ile bir kez daha umut verdi. Müjdeli haber biraz önce duyuruldu. Otomobil fiyatlarını dibe çekecek o önemli gelişmenin detayları haberimizde…

ÖTV indirimi söylentileri geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş özellikle sıfır araçlarda indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. Ancak sıfır araç krizi tüm dünyada devam ediyor. Özellikle piyasada sıfır araç bulunmaması sebebiyle fiyatlar son derece yüksek ve bayiler ile galeriler arasında da dağlar kadar fark bulunuyor. ÖTV indiriminin gündeme gelmesinin hemen ardından cumhurbaşkanına ÖTV yetkisi verilmesi ile birlikte beklentiler daha da arttı fakat bu konuda hala bir gelişme yaşanmadı.

Bugün müjdeli haber ise taşıt araçları tedarik sanayicileri derneği başkanı Albert Saydam tarafından veri duyuruldu. Özellikle Otomativ Sanayinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Saydam, güncel gelişmeler ve sektördeki gelecek beklentileri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Tüm bunların yanında araç sahibi olmak isteyen nerede son dakika müjdeli haberi duyurdu. Otomobil fiyatlarını geri çekecek çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

ARAÇ FİYATLARI KISA SÜREDE DÜŞEBİLİR

2022 yılının ilk altı aylık döneminde tedarik sanayisinin olumlu sonuçlar aldığını belirten Saydam, otomotiv tedarik sanayisi olarak 6.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Euro‘nun dolar karşısında değer kaybına rağmen bu ihracatın önemli olduğunu belirten Saydam, yılsonunda ise 13 milyar $’ı öngördüklerini dile getirdi. Özellikle tüm dünyada otomotiv talebinin düşmeye başladığına dikkat çeken Saydam, şu ana kadar arz konusunda SORUNLAR olduğunu o sebeple fiyatların yükseldiğini dile getirdi. Ancak Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan krizle birlikte otomobilin durma noktasına gelmesinin özellikle fiyatlarda çok etkili olduğunu belirten Saydam, Türkiye’nin bu sene otomotiv üretiminde sıralamasını yukarıya çıkardığını ifade etti.

ARAÇ SATIŞLARI GERİLİYOR

Daha önce Türkiye’nin dünyada otomotiv sıralamasında 19. sırada olduğunu belirten Saydam, şu anda araç üretiminde 12. sıraya yükseldiğini ifade etti. Dünyada otomotive olan talebin düştüğünü de sözlerine ekleyen Saydam, talepteki azalmanın fiyatları geri çekebileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Türkiye’de elektrikleşme konusunda da önemli adımlar olduğunu belirten Saydam, tüm bu etkenler bir araya geldiğinde araç fiyatlarında bir gerileme beklentisinin mümkün olduğunu dile getirdi. Yerli otomobil konusuna da değinen Saydam, şu ana kadar her şeyin öngörüldüğü gibi tam vaktinde ilerlediğini belirterek Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu