GENEL

Asgari ücret yılbaşında 7 bin lirayı geçecek! 2023 asgari ücret zammı için rakam verildi

2022 yılının Temmuz ayında ilk kez asgari ücrete ara zam yapılmış ve hızla artan enflasyon karşısında çalışanların zor durumda kalmaması için asgari ücrete yıl içinde ikinci zam yapılmıştı. Şimdi gözler asgari ücrete yılbaşında yapılacak zamma çevrildi. Yılbaşında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak edilirken rakamlar da konuşulmaya başlandı. 2023 asgari ücret zammı için konuşulan rakamlar ise yüzleri güldürecek cinsten.

Asgari ücret zammı için gözler şimdiden Kasım’daki tespit komisyonuna çevrildi. Henüz asgari ücret zammı için görüşmeler başlamasa da zam konusunda tahminler gelmeye başladı. Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. Şimdi gözler asgari ücretlinin alacağı yılbaşı zammına çevrildi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Yılbaşında asgari ücrete ne kadar zam gelir? İşte tüm merak edilenler…

GÖZLER ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammın ardından şimdi de gözler yılbaşı zammına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli yılbaşında maaşlarına yapılacak zammı merak etmeye başladı. Bilindiği gibi Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamla maaşlar 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. Yeni asgari ücret zammı için gözler Aralık ayına çevrildi.

2023 MAAŞLARI MERAK EDİLİYOR

Son dönemde özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artış ve yüksek enflasyon vatandaşları bir hayli zorluyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zammın ardından şimdi de gözler yılbaşı zammına çevrildi. Milyonlarca çalışan 2023 asgari ücret maaşının miktarını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret zammında esas formülün Aralık ayı enflasyon rakamları olduğunu söyledi.

‘ASGARİ ÜCRET 7 BİN 500 TL’YE ÇIKABİLİR’

Esas formülün Aralık ayı enflasyon rakamları olduğunu söyleyen Özgür Kaya, yeni asgari ücretin 7 bin ile 7 bin 500 TL arasında olabileceğini söyledi. Asgari ücret için 3 formülün masada olabileceğini belirten uzman isim, ‘Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada açlık sınırının 6 bin 680 TL civarında olduğu öngörüldü. Yani 7 bin ile 7 bin 500 lira arasında olma ihtimali çok yüksektir. Şu an 5 bin 500 lira olan asgari ücrette yüzde 10-20 seviyelerinde artış meydana geldiğinde 7 bin lira seviyelerine ulaşacak. Enflasyon rakamlarının üzerinde ilave bir artışla açlık sınırının üzerine çıkarılması söz konusu olacak. Yani 7 bin 7 bin 500 lira arasına oturmuş olacak.’ ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu