BÜYÜKŞEHİR

250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YENİ EKONOMİK FAALİYETLER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şehit Erkut Akbay ve Akkapı mahallelerinde hemşehrileriyle bir araya geldi. 31 Mart Seçimleri öncesinde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı Milli İrade İttifakının önemine değinen Hüseyin Sözlü, “15 Temmuz Türkiye’nin siyasi iklimini değiştiren gündür. Hain Fettullah alçağının, Fettullah Terör Örgütü’nün emperyalizme uşaklık edip bizi Irak’a, Suriye’ye, Libya’ya çevirmesine ramak kalmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri, hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli o gün Ankara’daydı ve kalkışmayı duyar duymaz bir açıklama yaptı.  ‘Hükümetin arkasındayız, milli iradeyi destekliyoruz’ dedi. O saatte Türkiye’de herşey değişti.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım, ‘Bu kalkışmaya papuç bırakmayız’ dedi.

Aradan bir iki saat geçti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir haber kanalına telefonla görüntülü bağlandı ve kalkışma karşısında güçlü bir duruş sergileyerek halkı meydanlara davet etti. 

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ‘Hükümetin arkasındayız’ dediği gün AK Parti İl Binası’ndaydım.”

15 Temmuz’da bir kalkışma olduğunu belirten Başkan Sözlü, hain işbirliğine ve emperyalist uşaklığına farklı siyasi partilerin hep birden karşı koyduğunu, bunun adının milli irade olduğunu ifade etti.

 

ŞEFFAF, KATILIMCI OLACAĞIZ

Cumhur İttifakı’nın adayları olarak 15 ilçede ve Büyükşehir’de seçilerek, millete hesap vermeye hazır yönetimler olacaklarını kaydeden Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Şeffaf olacağız, katılımcı siyasetin önünü açacağız. Sivil toplumu, muhtarları, toplum önderliğine soyunan yapıları kendimize muhatap kabul edeceğiz.

Ben 20 yıldır belediye başkanıyım. 15 yıl Ceyhan’da hizmet ettim ve 5 yıldır da Adana’da belediye başkanlığı yapıyorum. Muhtarlarımızı hangi partiden olursa olsunlar çözüm ortaklarımız, mahallelerinin sesi  olarak gördüm.

Siz uzlaşmıssınız birini seçmişsiniz ve onlar da sizin problemlerinizi bize iletmiştir.”

 

GÖÇLE GELEN VATANDAŞIMIZI İNCİTMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Adana’ya, Ceyhan’a göçle gelen vatandaşların hizmetten mahrum kalmaması, incinmemesi için çok dikkat ettiğini bildiren Başkan Sözlü, “Ceyhan’da belediye başkanlığı yaptığım dönemde, ilçemizde Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’dan gelen çok sayıda hemşerimiz, vatandaşımız vardı.

20 yıl önce ilk göreve başladığımda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri, zarif insan Sayın Devlet Bahçeli’nin yanına mazbatamı alıp gittim. Kendisi bana, ‘Hüseyin çok büyük, çok önemli bir görev, sorumluluk üstlendin. Partimiz ve kamu adına üstlendin. Ceyhan çok özel bir yer. Orada göçle gelen çok sayıda hemşehrimiz var. Onlar Ceyhan’da kendi köklerinden dolayı incinmemeliler. Milliyetçi Hareket Partili bir belediyenin olduğu yerde incinmemeliler’ diye bana nasihatte bulundu.

33yaşında bir belediye başkanıydım ve bunları bana kibar kibar anlattı. O zamandan bu zamana kadar öğrendiğimizle, yaptığımızla, uyguladığımızla, yaşadığımız yerde kardeşlik hukukunu tesis etmek üzere çalıştık.

Bundan 1 ay önce MHP’nin lideri, hemşehrimiz, Sayın Devlet Bahçeli, ‘Çağdaş bir zamanda, medeni bir zamanda yaşıyoruz. Kimse bizi ayırmasın. Kürt kökenli vatandaşlarımızla ayrımız gayrımız yoktur’ şeklinde düşüncelerini açıklamıştır. Sizleri ne kadar sevdiğini her fırsatta beyan etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da insanları nasıl sevdiğini biliyorsunuz. Adana’da ve Türkiye’de ittifakın belediye başkan adaylarını da Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan belirledi. Onlar bu ittifakın liderleridir” dedi.

 

İTTİFAKINI GİZLEYENLER VAR

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı ittifakın gizlisinin, saklısının bulunmadığını vurgulayan Başkan Sözlü, ittifakla ilgili şunları söyledi: “Bizim gizlimiz saklımız yok. Herkes istediğiyle ittifak yapabilir. Fakat gizleyenler var. Kimle ittifak yaptığınızı neden gizliyorsunuz? İnşallah sizlerin desteğiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımın teveccühleriyle Adana’yı yükselen şehir yapacağız. Allah’ın izniyle size nasıl hizmet ettiğimizi göreceksiniz.

 

YÜREĞİR ADANA’NIN KIYMETLİ BİR MERKEZİ OLACAK

Sular’dan Yavuzlar’a uzanan bir köprü yaptıklarını, bu köprünün devamındaki yolun Sarıçam’a, otoyol bağlantısına kadar uzayacağını söyleyen Hüseyin Sözlü, “Bu bulvar 50 metre genişliğinde olacak. Bulvarların kesiştiği yerlerde geniş meydanlar olacak.

Artık şehrin üzerinde yeni imar alanları açmıyoruz ki buralar değerlensin.

Böyle bir bakış açısıyla, İnşallah Fatih Kocaispir’le birlikte Yüreğir Adana’nın kıymetli bir merkezi olacak. Zaten yanıbaşımızda modern yeni dönüşüm alanları başladı. Yüreğir’de bunları bizzat yaşayıp, hissedip göreceksiniz

Biz Adana’da kardeşlik ruhu için varız. Biz Adana’da huzur iklimi için varız. Üretim ve refah toplumunun tesisi için varız” diye konuştu.

 

250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Adana ekonomisi için de çok şey yaptıklarını ve yeni büyük projeleri ikinci 5 yıllık dönemde hızla hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, işsizliğe çare olacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi: “

Bugün Adana’da yeni Organize Sanayi Bölgelerinin yapımını hazırlıyoruz.

Bir tanesi Türkiye’nin kimya sanayicilerine hitap edecek. Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. Diğeri hükümetin bizzat yürüttüğü Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ki bugünlerde son aşamada. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi bitmek üzere. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bitmek üzere. Ayakkabıcılar  Konfeksiyoncular Organize Sanayi Bölgesi bitmek üzere. Manifaturacılar Çarşısı’nın imarı bitmek üzere, Karaisalı’daki Organize Sanayi Bölgesi’nin imarı bitmek üzere.

Şu anda Avrupalı’nın yediği 3 balıktan biri bizim, Türk balığı. İnşallah alternatif tarım için, Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapıyoruz. Ondan sonra Avrupalı’nın yediği iki balıktan biri bizim üretimimiz olacak. Bunun yanında Seracılık Organize Tarım Bölgesi yapıyoruz. Böylece ikinci 5 yıllık dönemimizde inşallah en az 250 bin kişiye istihtam sağlamış olacağız. Bu Adana’da işsizliği kökünden bitirecektir.

Bu kadar üretim altyapısını, bu kadar sanayi bölgesini, alternatif üretim merkezini hazırlayan başka bir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de yok.

 

ULAŞIM DERDİ BİTECEK

Şehir Hastanesi’ne Levent, Yenidoğan, Çamlıbel ve Şehir Erkut Akbay  mahallerinden belediye otobüs hattı oluşturduklarını ada açıklayan Başkan Sözlü, sözlerini şeyle tamamladı: “

Bu sadece sağlık hizmetlerinde, siz değerli hemşehrilerimize, özellikle evin yükünü çeken hanımlara destek olmak için yaptık. Hanımların üretimlerini, evde yaptıklarını, kadın kooperatifleri çatısı altında toplayıp, pazarlayabilecekleri bir sistem oluşturup, aile ekonomisine katkı koyacakları bir düzenlemeyi de inşallah biz yapacağız. Bir dönemde bir belediye otobüsünden 153 adet alan tek belediye başkanı sizin belediye başkanınızdır. İnşallah yeni dönemde 150 adet daha alacağım. Bütün ulaşım derdinizi bitireceğim. Liderlerimizin desteğiyle Adana’da huzur ve refah iklimini yükselteceğiz. Allah’ın izni ve sizin desteğinizle başaracağız”

 

Başkan Sözlü konuşmasının ardından 31 Mart Yerel Seçimleri için destek istedi. Hüseyin Sözlü’yü dinleyenler de, kendisine hep bir ağızdan destek sözü verdi.

Başa dön tuşu