GENEL

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı açıkladı: Ev kiraları 4 bin lira birden düşecek

Son dönemde artan ev kiraları vatandaşın en büyük sorunlarından biri olarak gündeme gelmeye devam ederken artışı durdurulamayan ev kiraları ile ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Konut piyasasındaki hareketli sürecin sonuna yaklaşıldığını söyleyen Aşa, yüksek kira fiyatlarından dert yananları sevindirecek bir haber geldi.

Son dönemde artan ev kiraları vatandaşın en büyük sorunlarından biri olarak gündeme gelmeye devam ederken artışı durdurulamayan ev kiraları ile ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Konut piyasasındaki hareketli sürecin sonuna yaklaşıldığını söyleyen Aşa, yüksek kira fiyatlarından dert yananları sevindirecek bir haber geldi. Son dönemde oldukça yükselen ve vatandaşın cebini bir hayli zorlaya ev kiraları ile ilgili şikayetler günden güne artmaya başladı. Ev kiralarındaki yükseliş vatandaşları isyan ettirirken İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarında ciddi bir düşüş olacağını iddia etti.

KİRALAR 4 BİN TL BİRDEN DÜŞECEK İDDİASI

Kiraların 4 bin TL birden düşeceğini söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut piyasasındaki hareketli sürecin sonuna yaklaşıldığını söyledi ve kiralarda ciddi düşüşler olacağını belirtti. Son 1 yıl içerisinde ev kiralarının astronomik şekilde artış sürecine girdiğini, 3-4 bin TL’lik kira fiyatlarının 10 bin TL’ye çıktığını söyleyen Aşa, 1 milyona alıcı bulamayan evlerin fiyatının ise 3-4 milyon TL olduğunu aktardı. Kiralarda düşüş eğiliminin başladığını söyleyen Aşa, ‘İddia ediyorum. 2023’te 10 bin TL’lik evler 6-7 bin TL’ye düşecek.’ dedi.

TALEP AZALDI

Geçtiğimiz yıla göre çok küçük de olsa fiyatlarda bir düşüş eğilimi başladığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bunun sebebinin ise talepte azalma olması olarak ifade etti. Dar gelirli vatandaşın kira artışları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Aşa, ‘Bu insanların 10 bin TL kira ödeyebilmesi için ayda 25-30 bin TL kazanıyor olması gerekir. Bu kiraları kaç kişi ödeyebilir. Dolayısıyla insanlar artık mevcut evinden çıkmamak için elinden geleni yapıyor.’ dedi. Şu an için kiralardaki düşüşte herhangi bir yüzde bilgisi vermenin mümkün olmadığını ancak nokta seviyesinde de olsa geriye gidişin başladığını da ifadelerine ekledi.

Başa dön tuşu