SARIÇAM

30 Ağustos Kutlu Zaferin adıdır

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu şanlı zaferi bize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, işgal edilen Anadolu topraklarının, bağımsız yaşamaya alışmış Türk milletinin kan ve gözyaşı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir zaferle kurtarıldığını ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biridir. Türk Milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyenlerin yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde Yüce Türk Milletinin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Başa dön tuşu