YAŞAM

4 adımda anın keyfini çıkarmayı öğrenin

Zevk sadece sizi mutlu eder ve başarılı bir keyif anına götüren beş yolu biliyorsanız, stres için iyi bir panzehir görevi görür. Aşağıdaki temel şeylerin dikkate alınması gerekir.

Zevk sadece sizi mutlu eder ve başarılı bir keyif anına götüren beş yolu biliyorsanız, stres için iyi bir panzehir görevi görür. Aşağıdaki temel şeylerin dikkate alınması gerekir.

İLAÇ GİBİ ZEVK

Zevk anı için her gün zaman ayırmak en iyisidir. İlaç gibi çalışır. Grip olduğunuzda, biraz rahatlama sağlamak ve kendinizi daha iyi hissettirmek için haplarınıza veya birkaç şapka uykuya zaman ayırırsınız. Stresin ortasında eğlenmeye benzer. Gerçekten güzel bir zevk anı, sadece keyif anında hoş hissettirmez. Ne kadar yoğun olursa, etkisi o kadar uzun olur. Stres seviyeniz düşer ve işler daha iyi olur. Kahve molaları var ve önümüzdeki birkaç saat boyunca devam etmek için ihtiyacınız olan desteği size nasıl verdiklerini gerçekten fark ediyorsunuz.

KAPATMANIN ÖĞRENİLMESİ GEREKİYOR

Öğrenilmesi gereken en önemli şey, kendiliğinden kapanma sanatıdır. Ancak o zaman zevk anları olması gerektiği gibi çalışır: mutluluk getirir. Birçoğumuz her zaman, her yerde tam hızda çalıştığımızdan, kendi kapatma anahtarınızı bulmak o kadar kolay değil. Yüzden sıfıra ve ofis otoyolunda, iş arkadaşları sağa sola koşuştururken öylece durmak mı? Bu nedenle, aşağıdaki zevk anı için geçerlidir. İlk ucuz “çıkış”ı bulun veya zaten trafiğe takılıp diğerlerinin daha fazla gitmediği zamanı kullanın. Her şeyden önce, kapatmayı öğrenmek, tamamen zevk anına konsantre olabilmek anlamına gelir. Başlangıçta, tüm zihinsel ve duygusal dikkatimizi alan şeyin sadece kısa bir zaman dilimi olduğunu düşünmek yardımcı olabilir.

ZEVK, KESKİN DUYULAR GEREKTİRİR

Aslında bizim için neyin iyi olduğunu tam olarak biliyoruz ve özellikle gözlerimizi odaklamamızı veya kulaklarımızı dikmemizi kolaylaştıran bazı şeyler var. Yaşam deneyimleriniz ve günlük ruh haliniz, çevrenizdeki hangi şeylerin algınızda öne çıktığını ve sizin tarafınızdan görülüp duyulduğunu belirler. Bu nedenle, hayattaki güzel şeylerle ne kadar çok uğraşırsanız, zevkli deneyimler için duyularınız o kadar keskinleşir ve hazırlanır.

DAHA FAZLA MEDİTASYON

Özellikle hayatın zor dönemlerinde olumlu düşünmek ve her gün şükredebileceğimiz şeylerin farkında olmak özellikle değerlidir. Hayatınızda minnettarlığa kalıcı bir yer veren bir ritüel bulun. Örneğin, bir günlük veya bir liste tutun ve minnettar olduğunuz şeyleri düzenli olarak yazın. Başınızın üzerinde bir çatı, sıcak bir yemek veya özgürce hareket edebilmek gibi günlük yaşamda çabucak kabul ettiğiniz yönlere odaklanın. Hayattaki küçük şeyler için minnettar olun. İster metroda bir gülümseme olsun, ister bir iş arkadaşınızın küçük bir takdir ifadesi olsun, bu hareketleri kabul etmek daha mutlu hissetmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, hayatınızdaki görünüşte olumsuz olaylar için şükran geliştirmeye çalışın. Büyümenize ve bugün olduğunuz kişi olmanıza yardımcı oldular. Minimalizm, temelleri gözden kaçırmamayı çok daha kolaylaştırır, sevinç ve şükran gibi. Mutlu olmak için çok fazla şeye ihtiyacınız olmadığını göreceksiniz.

Başa dön tuşu