ÜNİVERSİTE

4 Milyon 215 Kişiye İklim Değişikliği Eğitimi Verildi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ağustos 2017 tarihinden bu yana yürütülen “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi (İklimIN) Projesi” kapsamında çağımızın en önemli küresel sorunu olan iklim değişikliği alanında bilinç artırmak, küresel ve ulusal düzeyde çevre sorunlarına dikkat çekmek, duyarlılığı artırmak için yürütülen hibe programı, eğitimler ve iletişim faaliyetleri kapsamında yaklaşık 4 milyon 215 kişiye ulaşıldığı bildirildi.

 

“İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi (İklimIN) Projesi” 

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Zaimoğlu, 30 ay boyunca uygulanan İklimIN Projesinin ‘Sonuç Konferansı’ ile sona erdiğini hatırlatarak kapanış konferansının ünlü oyuncu, senarist ve UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın katılımı ve sunumu ile gerçekleştiğini söyledi.

Projeye ilişkin sonuçların paylaşıldığı Kapanış Konferansı ve Töreni’nde proje sonuçlarının paylaşılmasının ardından Mert Fırat’ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Zaimoğlu, kapanış toplantısında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi olarak proje çıktılarını basın, davetliler ve katılımcılarla paylaştıklarını belirtti.

Prof. Dr. Zaimoğlu 30 ay süresince uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin toplam bütçesinin 5 milyon 331 bin 85 Euro olduğunu da sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu