SEYHAN

Adana Seyhan Belediyesi eğitimi yardımı başvuruları başladı! Seyhanlı öğrencilere karşılıksız nakdi yardım verilecek

Adana Seyhan Belediyesi öğrencilere eğitim yardımı vermeye hazırlanıyor. Seyhan’da yaşayan ve 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere belediye tarafından karşılıksız nakdi yardım verilecek nokta belediyenin vereceği nakdi yardım için başvurular da başladı.

Adana Seyhan Belediyesi 4 yıllık üniversite bölümlerinin kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı verecek. Seyhan Belediyesi karşılıksız nakdi yardım için başvuruların başladığını da duyurdu.

Belediye meclisinde karar alındı

Seyhan Belediyesi’nin Ağustos ayında yapılan belediye meclisi toplantısında devlet üniversiteleri ve Vakıf üniversitelerinin 4 yıllık bölümlerini kazanan ihtiyaç sahibi Seyhanlı öğrencilere karşılıksız maddi yardım yapılmasına karar verildi. Seyhan Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilere Toplamda 2000 lira eğitim yardımı yapılacak.

Başvurular başladı

Seyhan Belediyesi’nin resmi internet sitesinden eğitim yardımı ile ilgili de açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre bir ve iki eğitim öğretim yılı yılında olmak üzere iki sefere mahsus olmak üzere bina lira eğitim yardımı verilecek. 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek olan başvuru işlemleri Seyhan Belediyesi’nin www.seyhan.bel.tr adresli internet sitesinden yapılacak.

Seyhan Belediyesi eğitim yardımından kimler yararlanabilir?

Seyhan Belediyesi eğitim ya yardımından faydalanmak için başvuru koşulları da belli oldu. Seyhan Belediyesi eğitim yardımı için başvuru yapacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, ailesinin Seyhan’da ikamet ediyor olması, Türkiye ve KKTC’de bulunan yerleşik Vakıf üniversitelerinin En az 4 yıllık bölümlerini tam burslu olarak kazanmış olması, Türkiye’de yerleşik eğitim veren devlet üniversitelerinin En az 4 yıllık bölümlerini kazanmış olması, yardıma muhtaç olmamaları ve 4 yıllık bölüm kazanan şehit ve gazi çocukları başvuru yapabilecek.

4 yıllık üniversite kazanan şehit ve gazi çocuklarından herhangi bir gelir kriteri aranmayacak.

Başa dön tuşu