GENEL

40 ilde 499 arsa fırsatı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 40 ilde toplam 499 arsayı online olarak açık artırma ile satışa çıkaracak. Söz konusu 499 muhtelif nitelikte arsa tapu ve KDV masraflarından muaf olarak satılacak. Vatandaşların yoğun bir şekilde araştırdığı arsaların drone ile havadan görüntüsü paylaşıldı. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar sürerken onile açık artırmanın yapılacağı tarih merak ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 ilde toplam 499 arsayı online olarak açık artırmadan satışa sunacak. Açık artırma tarihleri de açıklandı. 21-22 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan açık artırma ile vatandaşlar hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatına sahip olacak. Bakanlığın sunduğu u fırsatta ödeme detayları da merak konusu oldu. İşte tüm detaylar…

KDV VE TAPU HARCINDAN MUAF OLUNACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sunulan fırsat ile vatandaşlar hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme şansını yakalıyor. Bakanlığın İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 40 ilde toplam 499 arsayı online olarak açık artırma ile satışa sunacağı açıklandı. Söz konusu arsalar tapu ve KDV masraflarından muaf olarak satılacak.

24 AY VADE İMKANI

Arsaların yüzde 25 peşin, 24 ay vade imkanıyla satışa sunulacağı öğrenilirken tapu ve KDV’den muaf olunması vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Konuyla ilgili gayrimenkul danışmalarından da değerlendirmeler geldi. Vatandaşların bu güzel fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiğini söyleyen danışmanlar, bu sayede vatandaşların kendi arsalarında inşaat yapma fırsatı bulacağını da ekledi. Özellikle de evi olmayan ve ev yapacakların bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiği belirtildi.

499 ARSANIN BULUNDUĞU İLLER

Yatırım için online açık artırma ile satışa sunulacak arsaların bulunduğu iller şöyle;

– Adana

– Afyonkarahisar

– Aksaray

– Ankara

– Antalya

– Aydın

– Balıkesir

– Bilecik

– Bitlis

– Bursa

– Çanakkale

– Denizli

– Diyarbakır

– Edirne

– Elazığ

– Eskişehir

– Gaziantep

– İstanbul

– İzmir

– Karaman

– Kayseri

– Kırıkkale

– Kırşehir

– Kocaeli

– Konya

– Malatya

– Manisa

– Mardin

– Mersin

– Muğla

– Nevşehir

– Osmaniye

– Sakarya

– Samsun

– Şanlıurfa

– Tekirdağ

– Tokat

– Uşak

– Van

– Zonguldak

Başa dön tuşu