GENEL

MEB az önce duyurdu! Öğretmenlerin yer değişikliği takvimi açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmenin heyecanla beklediği takvimi az önce açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları için tarih verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı az önce bir son dakika duyurusu yaparak kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları için takvimi paylaştı. Binlerce öğretmenin beklediği takvime göre kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları 5 ağustos tarihinden itibaren kabul edilecek. MEB’den yapılan açıklamada atamaların 23 Ağustos tarihinde gerçekleşeceği bildirildi.

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Az önce yapılan son dakika duyurusu ile birlikte öğretmenlerin aile birliği, Can güvenliği, sağlık gibi mazeret sebebiyle Başvuru yapabilecekleri yer değiştirme takvimi açıklandı. Yapılan duyuruya göre yer değişikliği için başvurular 5 ağustos tarihinde başlayacak ve 11 ağustos tarihinde saat 16.00’da sona erecek. Hemen ardından öğretmenler tercihlerin yapılması ve onay sürecine geçecek. Yer değişikliği tercih işlemleri 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATAMALAR 23 AĞUSTOS’TA OLACAK

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin 652 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 4. maddesi kapsamında 3 yıl çalışma süresini tamamladıktan sonra öğretmen kadrosuna atanarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilme şansı bulunuyor. Mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusu yapan öğretmenler için 2022 yılı atama sonuçları 23 Ağustos’ta belli olacak.

Başa dön tuşu