GENEL

6 Ekim 2022 bugün İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz olacak! 6 Ekim metrobüs, metro, vapur bedava

İstanbul’da 6 Ekim 2022 Perşembe günü ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul’un kurtuluşu dolayısıyla metro, metrobüs ve vapur bedava olacak. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde açıklama geldi. İstanbul’un kurtuluş günü dolayısıyla hangi hatların ücretsiz olacağı merak ediliyor. İstanbullular konuyla ilgili detaylı araştırmasına devam ediyor.

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu dolayısıyla İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz olacak. Ücretsiz ulaşımla ilgili araştırmalar sürerken hangi hatların ücretsiz hizmet vereceği merak ediliyor. Peki, 6 Ekim 2022 Perşembe metrobüs ücretsiz mi? 6 Ekim 2022 İstanbul’da toplu taşıma bedava mı? 6 Ekim 2022 metro, vapur bedava mı? İşte tüm merak edilenler…

BUGÜN İSTANBUL’DA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu dolayısıyla İstanbullular bugün toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 Ekim İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

6 EKİM METROBÜS, METRO, VAPUR ÜCRETSİZ Mİ?

6 Ekim İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde İstanbul’da toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. İstanbul halkı, İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan tüm toplu ulaşım araçlarını ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu kapsamda İstanbulkart’ın kullanılabildiği metrobüs, İETT, şehir hatları vapurları, özel halk otobüsleri, Metro İstanbul’un yönettiği tramvay, tünel ve telefrik hatları 6 Ekim 2022 Perşembe günü ücretsiz olarak hizmet verecek.

6 EKİM İSTANBUL’UN KURTULUŞU RESMİ TATİL Mİ?

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu resmi tatil değildir. 6 Ekim 2022 Perşembe günü okullar tatil olmayacak. 6 Ekim günü kamu kurumları da normal mesai saatlerine devam etmektedir. Her yıl bu konuyla ilgili resmi tatil gündemi oluştuğu için daha önceki yıllarda yapılan açıklamada ‘6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu ile ilgili olarak okullarımızın tatil olup olmadığı hakkında tereddüde düşüldüğü görülmüştür. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu ile ilgili planlanan törenler icra edilmekle birlikte aynı gün tüm okullarımız eğitim-öğretime devam edecektir.’ ifadelerine yer verildi.

 

Başa dön tuşu