ÜNİVERSİTE

IEEE Çukurova 10. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı Yapıldı.

IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü tarafından dokuz yıldır büyük bir başarıyla düzenlenen Kariyer Günleri ve Staj Fuarı etkinliğinin 10.’su bu yıl yine Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü Başkanı Mehmet Şeker yaptı. Staj Fuarını bundan on yıl önce Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve bölge halkıyla buluşturmaya başladıklarını ifade eden Şeker; “Geçen bu on yıllık süre içerisinde hem kendimize hem de genç neslimize gittikçe artan seviyede bir çalışma hayatı ve kültürü kattığımızı düşünerek bu sene daha büyük hedeflerle onuncusunu düzenlemekteyiz. Bu etkinliği düzenlememizdeki temel amaç; bölge insanını ve gençlerimizi kariyer ve benzer alanlar hakkında bilgilendirmek ve onlara bu konuda bir nebze de olsa yön verebilmektir.” dedi.

 

Şeker’den sonra kürsüye gelen Öğrenci Konseyi Başkanı Remzi Karlı, “Kariyer Günleri, sektöründe öncü firmaların üst düzey yöneticileriyle üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir etkinlik. Öğrencilere iş dünyasının önemli isimleriyle buluşma fırsatı sağlamasının yanında, öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak ve onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak. Öğrencilerin staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ramazan Akyürek ise, “Yöneten kesim olmak için öncelikle kendimizi hayata hazırlamak ve bir kariyer sahibi olmak lazım.” diyerek başladığı konuşmasına “Çukurova Üniversitesi’nde böylesine önemli bir bölümde okuyor olmanız sizin için büyük avantaj. Sizi buraya getiren öğretmen ve ailenize ne kadar şükran borcu olduğunuzu her zaman hatırlamalı ve bu avantajı iyi kullanmalısınız.” şeklinde devam etti.

Açılış Konuşmalarının Ardından Konuşmacılara Plaket Takdim Edildi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Üç gün süren sempozyumda alanlarında uzman toplamda 15 oturum gerçekleşti. Kariyer Günleri ve Staj Fuarı’18’de her bölüme uygun programlar ele alındığından Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve diğer üniversite öğrencileri programa büyük ilgi gösterdi.

Başa dön tuşu