SİYASET

‘AB’A ALTINDAN SOPA GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR KAYBEDECEK

AB'nin bir demokrasi, hukuk ve özgürlük temelli yapısı olduğunu mağrur ifadelere başvurmaktan çekinmeden her platform da dile getiren sözde demokrat AB politikacılarının aslında bu evrensel değerleri kendi totaliter düzenlerini maskelemek için bir makyaj malzemesi olarak kullandıkları da bu olaylar neticesinde açıkça görünmüştür.

 

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi'nin Almanya toplantılarının komik gerekçeleriyle iptal edilmesinin ardından, Hollanda tarafından önce Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya kendi konsolosluğumuza giriş izni verilmemesi her türlü diplomatik teamül ve nezaketten uzak, çirkin davranışlardır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin seçilmiş siyasetçilerinin kendi ülkelerinde yaşayan halkını ziyaretine bile tahammülü olmayan bu siyasal anlayışın kendi değerleri ile çeliştiğini görmek uluslararası siyaset açısından koca bir kıta ve dünya için hayal kırıklığıdır.

 

Ülkemize karşı AB'A altından sopa göstereyim derken demokrasi makyajı ve ifade özgürlüğü peruğu düşen AB'nin kendi sopalarının, demokratik seçimler ile kendi halklarınca kendi kafalarında kırılacağını anlayamamış şekilde davranmaları da demokrasi bilincinden ne kadar uzak bir siyasal zihin yapısında olduklarının da işaretidir.

 

Antidemokratik siyasetçilere 16 Nisan'daki Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında hem Avrupa'daki, hem de ülkemizdeki vatandaşlarımız kuvvetli bir Evet diyerek en güçlü cevabı vereceklerdir.

 

 

 

Prof Dr. Necdet ÜNÜVAR

 

AK Parti Adana Milletvekili

Başa dön tuşu