GENEL

Abdülhamid Han Gemisi Neden Tepki Alıyor? Sondaj Nedir?

Türkiye'nin sondaj gemisi Abdülhamid Han gemisi Twitter'da O Gemiyi Durdurun Diyerek tepki alıyor. Peki ama neden?

Sosyal medyada O Gemiyi Durdurun etiketi gündem oldu. Peki o gemi hangi gemi? Abdülhamid Han sondaj gemisi nedir?

Abdülhamid Han sondaj gemisi bugün yola çıkıyor. Peki Abdülhamid Han sondaj gemisinin amacı nedir? Sosyal medyada tepki neden?

Türkiye’nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün göreve çıkıyor. Sosyal medyada ise Abdülhamid Han sondaj gemisinin bugün yola çıkması ile açılan bir tag nedeniyle karışıklığa neden oldu..

Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi Abdülhamid Han gemisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 9 Ağustos’taki törenle görevine başladı..

Abdülhamid Han gemisi nerede yapıldı?

Abdülhamid Han sondaj gemisi Güney Kore’deki Okpo Limanı’nda yapıldı. Abdülhamid Han sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Mersin’in Taşucu Limanı’na ulaşmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gemiye Abdülhamid Han adını vermiştir.

Abdülhamid Han sondaj gemisine Mersin Taşucu Limanı’nda yaklaşık iki buçuk ay bakım ve geliştirme çalışmaları yapıldı. Göreve hazır hale getirilen Abdülhamid Han gemisi bugün yola çıktı.

Türkiye’nin hidrokarbon arayan filonun en büyük gemisi olma özelliği olan Abdülhamid Han 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğinde, 200 mürettebat kapasiteli ve çift güvenlik sistemindedir. Abdülhamid Han sondaj gemisi 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilecek.

Peki Twitter’daki O Gemiyi Durdurun etiketi nedir?

Sosyal medyada başlatılan bir çevreci kampanya Abdülhamid Han sondaj gemisinin yola çıkacağı aynı gün TT olunca kafalar karıştırdı. O Gemiyi Durdurun etiketi aslında Abdülhamid Han sondaj gemisi için değil, Brezilya Donanması’nda nükleer denemelerinde kullandığı ve tehlikeli ve zararlı atık içeren hurdaya ayrılan Nae Sao Paulo adlı uçak gemisinin İzmir’deki Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’ne getirilmesine dair açılmıştı.

Başa dön tuşu