GENEL

ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Adana Barosunda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Nevzat Özkan, Gülay Çakıt, Salih Çokangın, İbrahim Esen ve Abdurrahman Gökçeli sosyal mesafenin korunarak yapıldığı törenle, Avukat ruhsatnamelerini Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’ın elinden aldılar.

 

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törende yaptığı konuşmasında, meslek yemini edip cübbe giyerek, avukatlık mesleğine ilk adımı atan genç meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladıktan sonra, şunları söyledi;

 

 “Bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Genç meslektaşlarım bugün hayal ettikleri bir mesleğe adım atacaklar. Bildiğiniz üzere görevimize yeni başladık. Bu kısa süre içerisinde birçok adım attık. Planlamamız tamam, planlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz.

Meslektaşlarımdan ve avukatlığa bugün adım atan arkadaşlarımdan şöyle bir talebim var; ülkede kurumsal kimliğe sahip kurumlarının yıpratılmaya, yok edilmeye çalışıldığı bu zamanda baroya, baromuzun kültürüne,  avukatlık mesleğinin geleneklerine sahip çıkın. 98 yıllık baromuzu nice yıllara hep birlikte taşıyalım. Aramıza katılan genç meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından genç avukatlara cübbelerini; Av. Vedat Özkan,Av.Sakine Alev, Av.Metin Tolay, Genel Sekreterimiz Av.İlker Mengü ve yönetim kurulu üyesi Av.İlker Güzel tarafından giydirildi.

Başa dön tuşu