ÇUKUROVA

Adana Çukurova’da erken pamuk hasadı başladı

Türkiye'nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden biri olan Adana Çukurova'da erkenci pamuğun hasadı başladı. Adana Çukurova'da 285 bin dönüm alana ekilen Pamuktan Bu yıl beklenen Rekolte ise 140000 olarak açıklandı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde erkenci pamuk hasadına başlandı. Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden olan ve uçsuz bucaksız tarım alanları ile ünlü olan Çukurova’da Bu yıl 285000 dönüm alanda pamuk ekildi. Pamuk üreticilerinin bu yılki Rekolte beklentisi ise 140000 ton oldu. Adana’da beyaz altın olarak bilinen pamuğun kilogram fiyatı ise 18 liraya yükseltildi.

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden

Adana’nın Çukurova ilçesinde uçsuz bucaksız tarım alanları ile Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden biri. Geçtiğimiz yıla oranla bu sene Adana’da pamuk Ekim alanları 100’de 25 oranında arttırıldı. Üreticiler pamuk ekiminden bekledikleri yüksek verimi de açıkladı. Konu ile ilgili konuşan Adana Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu başkanı ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’da Bu yıl 285000 dönüm alana pamuk ekildiğini söyledi. Doğan açıklamasının devamında ise “Bu sene de 285 bin dönüm alanda pamuk ekimi var. Pamuk, tekstil ve konfeksiyon sektörüne önemli bir katkı sunmakta. Pamuk, ülkemiz için çok önemli bir ürün” diye konuştu.

Üreticiler fiyat artışı bekliyor

Şu anda pamuk fiyatlarının 18 lira olduğunu söyleyen Doğan fiyatların 20 lira ve üstüne çıkması gerektiğini dile getirdi. Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Pamukta gümrük vergisini arttıramadığımız için iç piyasa pamuk fiyatları, dünya pamuk fiyatlarından doğrudan etkilenmektedir. Geçen yıl pamuk fiyatları 9 liradan açıldı, sonrada 11 liraya ulaştı. Bu sene ise pamuk fiyatları 17-18 lira. Ancak pamuğun en az 20 lira olması gerekiyor. Eğer 20 liranın altında pamuk satılırsa çiftçimiz para kazanamayacak”.

Başa dön tuşu