GENEL

ADANA CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu düzenlediği Cumhuriyet Konvoyuyla Adana’nın caddelerine yaydı. Otomobilleri, bisikletleri, motosikletleriyle konvoya katılarak coşkuya ortak olan Adanalılar, Gençlik Meydanı’nda da coşkuyu doruk noktasına ulaştırdı.  CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağını söyledi.

ADANALILARIN BAYRAMINI KUTLADILAR

CHP Adana İl Örgütü’nün düzenlediği ve İl Başkanlığı binasının önünden başlayıp Duygu Kafe önünde son bulan Cumhuriyet Konvoyuna yüzlerce araç katıldı. İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediyesi Başkanvekili İsmail Özgen, il yöneticileri, ilçe başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait üstü açık otobüslerden ellerindeki bayraklarla Adanalıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

GENÇLİK MEYDANINDA COŞKU DORUĞA ULAŞTI

Duygu Kafe önündeki Gençlik Meydanı’nda Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk, mücadele arkadaşları, şehitler ve gaziler anısına saygı duruşunda bulun kitle, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra söyledikleri marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruk noktasına ulaştırdı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN COŞKUYLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Siyasal iktidarın ulusal bayramların kutlanmasını engelleme girişimlerine dikkati çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, tüm engellere rağmen Cumhuriyet Bayramını ve diğer ulusal bayramları daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

ULUSUN EN BÜYÜK BAYRAMI

Cumhuriyet Bayramının ulusun en büyük bayramı olduğunun altını çizen Çelebi,  “Bu önemli günde Türkiye Cumhuriyeti halkı, ümmetlikten ulus olma, millet olma aşamasına, kul olmaktan birey olma aşamasına, eğitimde-öğretimde medreseden, zaviyeden çağdaş eğitim sistemi aşamasına geçmiştir. Bu önemli gün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini teşkil etmektedir. Siyasal iktidar böylesine önemli bir günü halkımızın aklından çıkarmak, unutturmak istemektedir ama başarılı olamayacaktır. Sonsuza dek Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet değerleri yaşayacak, yeniden inşa edilecektir” şeklinde konuştu.

CUMHURİYETİ YENİDEN, HALKIN EGEMENLİĞİNİ SAĞLAYACAK ŞEKİLDE KURACAĞIZ

Siyasal iktidarın 18 yılda tüm Cumhuriyet değerlerini tahrip ettiğini dile getiren Çelebi, “Ama karşısında çok ciddi anlamda direnen bir kitle var, Türkiye halkı var. Bugün tüm ilçelerimizde bu özel günle ilgili çok önemli kutlamalar yapılmaktadır.  Aldığımız bilgilere göre ilçe örgütlerimizdeki pankartlarla ilgili soruşturma açılıyor. Atatürk’ün ‘Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’. Egemenliği saraydan alıp halka vereceğiz. sözünden rahatsız oluyorlar. Rahatsız olmaya devam etsinler. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz ve Cumhuriyeti yeniden kuracağız, tam da halkın egemenliğini sağlayacak şekilde kuracağız” diyerek Adanalıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

CUMHURİYET DEVRİMLERİ ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’Yİ MEYDANA GETİRDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Bugün Türkiye’deki her şeyin Cumhuriyetin eseri olduğunun altını çizdi. Karalar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm bunları 15 yılda başarmıştır. Onun devrimleri çağdaş Türkiye’yi meydana getirmiştir. En büyük devrimi ise insan devrimidir. Yani insanımızı ümmetten bireye dönüştürmesidir. 80 yıldır bunu değiştirmeye çalışıyorlar ama bu mümkün olmayacak” diye konuştu.

CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAK

 “Bu coşkuya, bu birlikteliğe ihtiyacımız var, birlikte olmaya ihtiyacımız var” diyerek sözlerini sürdüren Karalar, şunları söyledi:

“Birbirimize sımsıkı sarılmalı, hatalarımız olsa da, güzel yanlarımızı ön plana çıkarmalı ve birlik beraberlik içinde yürümeliyiz. Biz bunu başardığımız sürece Cumhuriyet de dimdik ayakta kalır. 97 yıl önce bugün kadınımız hürriyetine kavuşmuştur. Cumhuriyet; hepimiz için hürriyet, özgürlük, nefes demektir. Elbette bu haklarımızı sonsuza kadar koruyacağız. Bu halk var olduğu sürece, Mustafa Kemal Atatürk ve halkına güvenen bir kardeşiniz olarak, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağına yürekten inanıyorum. Bize verdiğiniz destek, gösterdiğiniz güven bana müthiş bir çalışma azmi veriyor. Hepinizi çok seviyorum.”

Konuşmaların ardından alanı dolduran yurttaşlar, söyledikleri marşlarla Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya devam etti.

Başa dön tuşu