YÜREĞİR

ADANA’DA 245 BİN 891 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11 Kasım saat 11.11'de Türkiye’de adeta ağaç dikme seferberliği başladı. 11 milyon fidan, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında toprakla buluştu. Milli Ağaçlandırma Günü’ndeki büyük seferberliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan start verdi.

 

Etkinliğin Adana ayağı kapsamında Sarıçam Gökbuket Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene katılan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Adana’da 250 bine yakın fidanın toprakla buluştuğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde daha yeşil bir Türkiye için el ele gönül gönüle vererek geleceğe nefes olmak için kolları sıvadık. Türkiye genelinde 11 Milyon ağaç ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programı ile toprakla buluştu. Bu kapsamda Adana’mızda 250 bine yakın fidan diktik. Bu çok güzel bir adım." dedi. 

 

Ağaç dikmenin önemine vurgu yapan Başkan Kocaispir, "Yaşamımızın devam etmesi için gerekli olan oksijenin büyük bir bölümünü ormanlar sağlar. Ormanlar erozyonu, kuraklığı önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir, kökleriyle su tutarak sellerin oluşmasını engeller, gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerine olumlu etkileri vardır. Bugün ülkemiz genelinde toprakla buluşan milyonlarca fidanımız geleceğimize nefes olacak.'' şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen ağaç dikme törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Tamer Dağlı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldılar.

 

Başa dön tuşu