YAŞAM

Adana’da gerçekleşen işkadınları buluşmasının yankıları sürüyor

TÜRKONFED çatısı altında KAGİDER, AGİAD ve İŞKAD üyelerinin Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen buluşmasına, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Genel Başkanı Sanem Oktar’la birlikte, Adana, Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Mersin, İstanbul ve Ankara'dan istihdam sağlayan kadın girişimcilerin katıldığını hatırlatan Filiz Yaldız, Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisi ve kadın ortak paydasında beyin fırtınası yaşandığını belirtti.

İŞ SAHİBİ VE İSTİHDAM EDİLEN KADIN SAYISI ARTIRILMALI
KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar’ın girişimci kadınlarla tecrübelerini paylaşmasının önemine de değinen Filiz Yaldız, “İstihdam yaratan kadın girişimciler olarak, ‘daha fazla kadının istihdam edilmesi, kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması, iş sahibi kadın sayısının artırılması için yapılabilecekler’ konularında yoğun bilgi paylaşımı yaşandı. Bu toplantıya katılan iş sahibi, istihdam yaratan kadınlarımızın, günün ardından konuyla ilgili bilgi birikiminin arttığını ve ufkunun genişlediğini söylemek kesinlikle yanlış olmaz” dedi

İKİ CİNSİN OLABİLDİĞİNCE EŞİT HALE GELMESİ ÖNEMLİ

KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar’ın söylediği gibi, KAGİDER olarak sadece ekonomi ve girişim konularında değil, kadının toplumun her alanında daha fazla yer alması için çaba gösterdiklerini ifade eden Fiiz Yaldız, “Her fırsatta dile getirdiğimiz anlamda, kadına fırsat eşitliği tanınması, aslında erkek egemen toplumda iki cinsin olabildiğince eşit hale gelmesi için, kadına pozifit ayrımcılık gösterilmesi önemli. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yönden gelişimini tamamlaması, hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşması için, kadınlarımızın mutlaka en az erkekler kadar sosyal ve ekonomik hayatın içinde olması gerek. İşte Adana’da gerçekleştirilen toplantı, ülkemizin bu amaca ulaşmasına katkı koymuş ve Adanalı girişimci kadınlar olarak hepimizin bilgi birikimini artırmıştır. Başta KAGİDER Genel Başkanımız Sanem Oktar olmak üzere, faaliyette emeği geçen kadınlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Başa dön tuşu