SİYASET

ADANA İÇİN ALINAN KOVİD-19 TEDBİRLERİ NELERDİR?

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Adana İlimizde (Kovid-19) şüphesi ile hastanelere başvuran vatandaş sayısı kaçtır? Başvuran vatandaşlarımızda “pozitif” bulgulara rastlanmış mıdır, rastlanmış ise sayısını belirtir misiniz? Bu süreçte kaç kişiye koronavirüs testi yapıldığını, bu test sadece yurt dışı temaslı hastalara mı yoksa hastalık şüphesi ile hastanelere başvuran hastalara da mı yapılmıştır. Yurtdışından getirilen tanı kitlerinden Adana İlimize ilk etapta kaç adet gönderilecektir?”

Koncuk, “Adana’nın çok fazla göç aldığına değinerek farklı illerden gelen çok sayıda tarım işçisinin bir arada yaşadığı çadırlarda, (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ne gibi tedbirler alındığını, burada yaşayan vatandaşlarımız kontrollerden geçirilmiş midir?” diye sorduğunu anlattı.

Şuanda hastalığın yukarı doğru bir ivme kazandığını belirten Koncuk, “Adana İlimizdeki hastanelerin yoğun bakımları yeterince hazırlıklı mıdır, yeterli sayıda yatak ve solunum cihazı var mıdır?” sorularını önergesine eklediğini belirtti.

Koncuk son olarak “Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 15 gün süreyle sokağa çıkmalarının yasaklanmasından dolayı vatandaşlarımızı evde sağlık taraması yapılması için Bakanlık tarafından gezici sağlık ekipleri kuruldu mu?” diyerek “Adanalı hemşerilerine ve tüm vatandaşlarımıza sağlık günler” dileyerek sözlerine son verdi.

 

Başa dön tuşu