BÜYÜKŞEHİR

Adana İncirlik üssünde çalışan astsubay FETÖ’den tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında cep telefonunda terör örgütünün haberleşme ağı olan baylock kullandığı belirlenen 10 Şüpheli tespit edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ada’nın polis tarafından gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan zanlılardan birinin hava astsubayı İsmail S. olduğu öğrenilirken 10. Tanker Üssü’nde Hala görevde olduğu ve İncirlik Üssü’nde çalıştığı açıklandı.

Astsubay olarak İncirlik’te çalışıyor

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerden birinin 44 yaşındaki Hava Astsubay İsmail S. olduğu öğrenildi. Hala görevde olduğu öğrenilen astsubayın 10’uncu Tanker Üssü’nde ve İncirlik Üssü’nde çalıştığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 40 yaşındaki Ayşe D.’nin ise Terör örgütünün haberleşme ağı olan iki ayrı byLock hattı kullandığı öğrenilirken örgütün sohbet toplantılarına katıldı da açıklandı. Başka bir şüphelinin ise öğretmenlik ve müdürlük yaptığı Bankası hesabımda artırım yaptığı dershanelerdeki çocuklara rehberlik yaptığı açıklandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Başa dön tuşu