SİYASET

ADANA İYİ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

Adana’nın zorlu Pandemi sürecinde iyi bir mücadele verdiğini ancak en küçük rehavet belirtisinin olumlu ilerleyen sürecin seyrini değiştireceğini ifade eden Doğru, üreticilere verilen destekler ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“AYDINLIK TABLOYU REHAVET KARARTIR”

Koronavirüs salgınının dünyaya etkilerine ve Türkiye’nin mücadelesi sonucu alınan olumlu sonuçlara işaret eden Doğru, şöyle konuştu: “Koronavirüs, etkileri açısından büyük bir virüs ve dünyanın canını çok yaktı. Dünyayı ekonomik ve siyasi anlamda da etkileyen bu virüs ile Türkiye’nin mücadelesi takdire şayan. Virüs henüz Wuhan’da ortaya çıkmışken muhteşem bir öngörü ile gerekli önlemleri alan Sağlık Bakanlığımız, virüsün diğer ülkelere nazaran Türkiye’de daha hafif seyretmesinin en önemli paydaşıdır. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve ilgili kurumlarımızın koordineli çalışmasına vatandaşlarımızın bilinçli hareketleri de eklenince Dünyanın gıptayla baktığı bir Türkiye Tablosu ortaya çıktı. Adana’mız da Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanlığımızın belirttiği kuralları eksiksiz yerine getirerek bu salgına büyük ölçüde darbe vurmuştur. Bu emeklerin meyvesi olarak, 16-17-18-19 Mayıs’ta Türkiye’de uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından Adana’mız muaf tutulmuştur. Adana’nın bu başarısındaki en büyük pay Adanalı hemşehrilerimizin bilinçli davranışlarıdır. Tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Ancak bu noktada en ufak bir rehavet göstergesi umut vadeden aydınlık tabloyu karartacaktır. O sebeple evde kalmaya devam edeceğiz, rehavete hiçbir zaman taviz göstermeden, kurallara aynı ciddiyetle riayet ederek, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyerek bu zorlu süreci beraber atlatacak, birlikte başaracağız.”

“KALKINMANIN TEMEL ŞARTI ÜRETİMİ, ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DESTEKLEYECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan üreticiyi destekleme paketleri ile ilgili bilgi veren Doğru, şartlar ne olursa olsun üreticilerin yanında olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Üreteni ve üreticiyi desteklemeye devam edeceğiz. Birkaç rakam verirsek, üreticimize yapılan destekleri itibarsızlaştırma peşinde koşan yolunu şaşırmışların ufku açılacaktır diye düşünüyorum. TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına 1.350 TL’den 1650 TL’ye yükseliyor. Arpa alım fiyatı ton başına 1.100 TL’den 1.275 TL’ye çıkıyor. Ayrıca çiftçilerimize hububatta ton başına 230 Lira prim ve destek ödemesi yapılacak. Ton başına bakliyat alım fiyatları da kırmızı mercimekte 3.500, yeşil mercimekte 3.200, nohutta 3.350, bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 lira olarak belirlenmiştir. Hiç bir manipülasyona kulak asmıyoruz ve inandığımız yoldan yani milletimizin tayin ettiği istikametten yürümeye devam ediyoruz. Geleceğin Güçlü Türkiyesi hedefimize ilerleyişimiz devam edecektir.” dedi.

 

“AZİZ MİLLETİMİZ DARBE SEVDALILARINA DEMOKRASİYLE DARBE VURUYOR”

CHP temsilcilerinin çeşitli açıklamalarına ilişkin genel bir değerlendirmede bulunan Doğru, şunları söyledi: ”Maalesef ortada sicili bozuk, yalandan hakarete her türlü nahoş hareketin faili olan ve devlet terbiyesiyle bağdaşmayan tavırlarıyla nereden tutulursa tutulsun elde kalan bir siyasi oluşum var.‬ Devlet yönetmek; ciddiyet, disiplin, irade ve kararlılık ister. Bu oluşum, bahsi geçen meziyetlerden uzak olduğu gibi kendi kör kuyusuna AK Parti’yi çekebileceğini hayal etmektedir.‬ İşlerine gelmeyen veriler ortaya çıktığında en güvendikleri iki limana yani manipülasyon ve spekülasyona sığınıyorlar.‬ Altı boş ve provokasyondan öteye gidemeyen iddialarıyla vatandaşlarımızı aldatamayacaklarını elbet birgün anlayacaklardır.‬ 18 yıldan en ufak ders çıkartamayanlar, vatandaşlarımızın lafa değil icraata önem verdiğini hala idrak edememişlerdir.‬ Unutulmamalıdır; hizmet güneşi, altı boş iddia ve itirafların balçığıyla sıvanmaz.‬ Belli ki milletin yolundan şaşmışsınız, belli ki başarısızlıklarınızı sümenaltı etmeye çalışıyorsunuz o zaman biz tavsiyemizi yineliyoruz; bizi biraz daha ciddiyetle takip etmeye devam ediniz. Bizim yolumuzda millete hizmeti de, ülkeye sevdayı da, refah ve istikrarın ne olduğunu da öğrenecek imkanınız olacaktır. Bizzat milletin iradesini tehdit eden ve darbe şakşakçılığı yapanların geçmişleri kendilerine kefil değildir. Aziz milletimiz darbeye darbe vuracak, darbe sevdalılarını da mağlup edecek şuura sahiptir.”

 

Başa dön tuşu