GENEL

Adana Kız Lisesi Mezunları, kurtuluşu kutladı

Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği üyesi kadınlar, 5 Ocak Adana’nın kurtuluş gününde, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen kahramanlara da minnet duygularını ifade ettiler.

 

YAKICI: KUVA’Yİ MİLLİYE RUHUNA SAHİP KADINLARIZ

Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Balkıs Yakıcı, Adana Kız Lisesi’nin Taşköprü yanındaki binasının, Askeri Rüştiye olarak açıldığını, Kurtuluş Savaşı sırasında da askeri mühimmat deposu olarak kullanıldığını söyledi.

Adana’nın kurtuluş mücadelesinde çok büyük payının olduğunu ifade eden Başkan Yakıcı, “Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kara Fatma ve çetesinin, Tayyar Rahime’nin, Kılavuz Hatice’nin, Gördesli Makbule’nin, Halime Çavuş’un ve kahraman Türk kadınlarının ruhu şad olsun. Onları saygı ve minnetle anıyoruz. Onlar olmasaydı vatanımızda ve güzel Adanamız’da böyle özgürce yaşayamazdık. Biz Adana Kız Lisesi Mezunları, Kuva-yi Milliye ruhuna sahip kadınlarız” dedi.

 

AV. KOZAY: TÜRK KADINLARINA MİNNET BORÇLUYUZ

Etkinliğe bizzat gelerek destek veren CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, işgal güçlerine direnişleriyle, Mustafa Kemal Atatürk’e ulusal kurtuluş mücadelesinin ilhamını veren Adanalılar esarete ve baskıya asla boyun eğmediğini söyledi.

Kurtuluş mücadelesinin, ortak paydası bağımsızlık ve özgürlük olan toplumun tüm kesimleriyle birlikte verilerek kazanıldığını ifade eden Av. Kozay, “Cumhuriyet devrimlerin başarıya ulaşmasında kadınların rolü büyüktür. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş bireyler yetiştiren Adana Kız Lisesi’nde görev yapmış eğitimcilere, Atatürk ilke ve devrimlerine yaşam felsefesi edinen, 5 Ocak için bu anlamlı etkinliğe imza atan siz değerli Cumhuriyet kadınlarına da emeklerinizden dolayı teşekkür ederim. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

ŞEVKİN: ADANALILAR, HEM KALEMİYLE, HEM SİLAHIYLA SET ÇEKMİŞTİR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş fikrinin bu güzel topraklarda hayat bulmasının da Adanalılar açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Adanalı kurtuluş kahramanları başta olmak üzere başta kadınlar olmak üzere, tüm halkın Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi olarak gerek cephede gerekse örgütlenmede, halkın bilinçlendirilmesinde hem silahıyla hem de kalemiyle işgalcilere set çektiğine vurgu yaptı.

 

KARALAR: KADIN DOSTU BELEDİYE BAŞKANI OLARAK, SİZLERİ KUTLUYORUM

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yoğun programına rağmen etkinliğe katılarak destek verdi. Cumhuriyet tarihinde kadının öneminin ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş Günü’nün çok büyük önemi var. Kurtuluş mücadelesinde 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımız birlik olup düşmanın yurdumuzu işgal etmesine engel olmuştur. Burada, herkesin olduğu gibi kadınlarımızın da büyük emeği vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de bahsettiği gibi, kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Bu ruhun siz, Kız Lisesi Mezunları’nda olduğunu görüyorum. Bundan da onur duyuyorum. Kadın dostu belediye olarak kadınlarımızı böyle bir etkinlik yaptığı için de tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

ÖZDİŞ: KUTLUYORUM

CHP Adana 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş de, böylesine anlamlı bir etkinliği yaptıkları için Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı’yı kutladı. Kurtuluş mücadelesinin kazanılmasında kadınların aktif rol aldığını hatırlatan Özdiş, “Kadınlarımız, cepheye mermi taşıyarak veya bizzat cephede savaşarak kurtuluş mücadelesinin ana aktörleri olmuşlardır. Bu anlamlı günde, şehitlerimizi anma etkinliği düzenleyerek alkışlanacak bir tutum sergilediniz. Sizleri kutluyorum” diye konuştu.

 

Etkinliğe; CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Oya Tekin, KADER Adana Şube Başkanı Elife Müftüoğlu, Dernek Üyeleri; Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emine Varmış, Yeni Baraj Lions Kulübü Başkanı Ferda Kahya, Kalite Derneği Başkanı Zeynep Kırılmış ve mesleklerinde öncü kadın üyeler katıldı.

 

Başa dön tuşu