BÜYÜKŞEHİR

Adana Kozan’da yangın izleri silindi! Evlerin teslimatı için geri sayım başladı

Adana’nın Kozan ilçesinde 2 yıl önce çıkan orman yangınında 2 bin 675 hektar orman arazisi ev ve ahırlar zarar görmüştü. Zarar gören orman arazisi için yeniden yeşerirken evlerin teslimatı için de geri sayım başladı.

Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos 2020 tarihinde başlayan ve 8 mahallede etkili olan orman yangını 3 gün boyunca devam etmişti. Yangının üzerinden geçen 2 sene sonunda Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde zarar gören orman arazisi yeniden yeşertildi. Aynı zamanda vatandaşların yanan eve ağırları yeniden inşa edildi. Teslimat için hazır hale gelen ev ve ahırların teslimi için geri sayım başladı.

TOKİ tarafından yeniden yapıldı

Yangının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan evler 1. sınıf kalite malzemeler kullanılarak depreme ve yangına dayanıklı şekilde inşa edildi. Bölgede Çalışmalara devam eden firmanın yetkilisi Mustafa sığmaz, evlerin teslimatı öncesinde açıklamalarda bulundu. Evlerin depreme ve yangına dayanıklı olarak inşa edildiğini belirten sızmaz, “Temelinde yaklaşık 4 tondan fazla demir kullanıldı. Evler 2 +1 olarak inşa edildi. 29 ev ve 6 ahırın yapımını tamamladık. Yol ve elektrik sistemi sorunları çözüldü şuan elektrik bağlantıları yapılıyor. 100 metrekare olan evlerimiz su ve elektrik aboneliklerinin tamamlanmasının ardından ev sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Başa dön tuşu