SEYHAN

Adana polisi faili meçhul cinayeti bakın nasıl çözdü

Adana polisle, faili meçhul olarak kalan bir cinayeti kesik parmaktan çözdü. Yüzük parmağının kesik olması sebebiyle araştırmaya başlayan Adana polisi, Elindeki dövmeyi bularak şanslı tespit etti ve katil zanlısını yakaladı.

Adana’da bir derede başına tabancayla Ateş edilerek öldürüldüğü tespit edilen bir kişi bulundu. Polis ekipleri faili meçhul cinayeti araştırmaya başlarken yüzük parmağının kesik olması ve elindeki dövmeden yola çıkarak şahsın önce kimliğini belirledi. Ardından da şahsı kimin öldürüldüğü tespit edildi.

Derede ceset bulunmuştu

Adana’da 13 Eylül günü saat 7.30 sularında Seyhan ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde bir derede sazlık alanda erkek cesedi olduğu görüldü. Cesedi fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen polis ekipleri bir kısmı kırılmış olan cesedi sudan çıkardı. Olan yerinde yapılan incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Başından vurulduğu tespit edildi

Derede sazlık alanda ölü bulunan şahsın başında mermi çekirdeği olduğu otopside ortaya çıktı. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Öldürülen kişinin kimliğinin belirlenmesi için yola çıkan ekipler şahsın yüzük parmağının kopuk olması üzerine 6 ay içindeki Kayıt başvurularına inceledi. Yapılan İnceleme sonucunda Cesedini 21 Ağustos günü Ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan Ömer Başdaş’a ait olduğu tespit edildi. Şahsın 19 Ağustos günü evinden ayrıldığı ve bir daha geriye dönmedi öğrenildi not

Katil zanlısı yakalandı

Bunun üzerine polis ekipleri şahsın son görüştüğü kişileri inceledi. Şahsın gittiği yerler güvenlik kamerası kayıtlarından mercek altına alınırken başlasın evden ayrıldıktan sonra arkadaşı Hüseyin Sulhan’ın gül bahçesinde bulunan evine gittiğini belirlendi. Gece saatlerinde iki arkadaşın cesedin bulunduğu bölgeye gittiği ile tespit edilirken birkaç saat sonra Sulhan’ın tek başına geri döndüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine şüphelinin Antalya Alanya ilçesinde saklandığı tespit edildi. Polis ekipleri belirledikleri adrese baskın düzenleyerek katil zanlısını yakalarken operasyonun ardından zanlı Adana’ya getirildi.

Başa dön tuşu