BÜYÜKŞEHİR

Adana’yı ayağa kaldıracağız

Her gün bir ilçede ve çok sayıda köyde halkla buluşan Başkan Zeydan Karalar, durmak bilmeyen temposuyla hemşehrilerinin yanında olmayı sürdürüyor.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam ilçesinin Kaşobası mahallesinde muhtarlarla ve bölge halkıyla bir araya geldi, verilen ve verilecek hizmetlerle ilgili bilgi aktardı, talepleri dinledi. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü haftaya yayan ve çok sayıda bölgede muhtarlarla bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar’a Kaşobası sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Sevgi çemberinin içinde kalan Zeydan Karalar, muhtarlara ve halka hitap etti.

 

YOL VE SU SORUNU TARİH OLACAK

Gerek kendisinin, gerek bürokratların ve belediyenin ilgili birimlerinin halkın talep ve ihtiyaçlarını aldığını, kaydettiğini, bunların bir kısmının karşılandığını, bir kısmının da zamanla hayata geçirileceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, belediyede ilk 9 ayda hizmetleri devam ettirmekle birlikte mali rehabilitasyon için çalıştıklarını anlattı.

Sonuçta çalışanına zamanında maaş ödeyebilen ve hizmetlerin acil olanlarını da hayata geçirebilen bir yapı oluşturduklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Akabinde başlayan salgın gelirlerimizi yarı yarıya düşürdü. Pandemi kurallarına uyarak halkımızla bir araya gelip, sorunların çözümü için yeniden toplantılar düzenlemeye karar verdik. Yol ve su halkımızın temel ihtiyaçları. Önümüzdeki yıl kasım ayı itibariyle ciddi bir yol sorunu kalmaması için arkadaşlarımıza talimat verdim” dedi.

BİZ HALKIMIZA HEP DÜRÜST OLDUK

Su sorununun çözümü için yapılacakları da açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Kuzey Adana Su Projesi ile çok büyük bir bölgenin su problemi çözülecek. Bir süre sonra yavaş yavaş köylere su vermeye başlayacağız. Bu hayati bir proje. Bu proje bitmeden, söz konusu bölgede su problemi sona ermez. Sağlıklı Çatalan suyu da inşallah köylere ulaşacak. Daha sonra da yol problemini çözeceğiz. Sarıçam’a, Merkez Park’tan sonra Adana’nın en büyük ve güzel parkını yapıyoruz. Bunun dışında bir park daha yapılacak. Sarıçam’a 2 kreş kazandırılacak. Nüfusu çok düşük olmayan köylere çocuk parkı yapacağız.  Yolları yapılmış, su sorunu olmayan ve çocuk parkları bulunan köyler olacak. İnsanlarımızın bizi görünce yüzü gülüyor, bize güveniyorlar. Çünkü biz onları hiç kandırmadık. Seçim döneminde uçuk kaçık sözler vermedik. Verdiğimiz sözleri de yerine getirmeye devam ediyoruz. Hiç çaresi yok Adana’yı ayağa kaldıracağız. Sorunları da önce Allah’ın, sonra sizlerin sayesinde aşacağız. Birbirimize güveneceğiz” diye konuştu

HALKIMIZIN MUTLULUĞU ÇOK ÖNEMLİ

Halkın mutluluğu ve güler yüzünden başka bir amacı olmadığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, insanların güvenini ve sevgisini, sadece hizmet ederek kazandığını, bunun devam etmesi için daha çok çalışacağını belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, halkla bir araya geldiği alana girerken, sacda ekmek yapan kadınların hamur yoğurma makinesin talebinin karşılanması için de anında talimat verdi.

Başa dön tuşu