BÜYÜKŞEHİR

Adana’da PKK’nın talimatı ile orman yangını çıkaran kişiye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Adana’da 5 ayrı noktada terör örgütü PKK’nın talimatı ile orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkemenin bu kararının emsal teşkil edeceği tahmin ediliyor.

Adana’da, 5 ayrı noktada orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. PKK’nın talimatı ile orman yangınlarının çıkardığı belirlenen sanıp Adana 11 ağır ceza mahkemesindeki duruşmada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

PKK dan aldığı talimat sonucu kasten yangın çıkardı

Duruşmada Savcı esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederken Yapılan araştırmalar sonucunda 5 farklı noktada orman yangını çıkaran Sanığın terör örgütü PKK dan aldığı talimat sonucu karttan yangınları çıkardığını belirtti. Savcı, sanığın eylemleri karşısında örgütten para aldığını da belgeli olduğunu belirtirken terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yangını çıkarma suçunu işlediğinin sabit olduğunu dile getirdi.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Duruşmada son sözü sorulan sanık suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatını istedi. Mahkeme heyeti ise sana terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma ve devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken 100 bin lira da Adli para cezası ödemesine hükmedildi.

Başa dön tuşu