SEYHAN

Adana’da Almanya’ya gitme vaadiyle kandırılan 7 yabancı uyruklu kilitli tutuldukları evde bulundu

Adana’da, yabancı uyruklu kişileri Almanya’ya gitme bahanesi ile kandıran şahıslar 8000 Euro paralarını aldıktan sonra bir eve kilitledi.

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mira Çelebi Mahallesi’nde meydana gelen olayda 31012 sokakta yaşayan vatandaşlar bir evden sesler gelmesi üzerine durumu Polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri evin içinde yabancı uyruklu 7 kişinin bulunduğunu ve kapının da kilitli olduğunu tespit etti. Kısa süre sonra çilingir yardımıyla evin kapısı açıldı.

Almanya’ya gitme vadi ile kandırmışlar

Polis ekipleri yabancı uyruklu kişilere evden çıkarırken şahısların Mersin’de yaşadıkları ve 4 kişi ile 8 bin Euro karşılığında Almanya’ya gitmek için anlaşarak Adana’ya geldikleri ortaya çıktı. Şahısların kendilerine 4 gün önce bu eve getirdiklerini ve kapının da üzerlerinden kilitlendiğini söyleyen yabancı uyruklu Şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Yabancı uyrukluların verdiği ifade doğrultusunda eşkali belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Savaştan kaçıp Türkiye’ye gelmişler

Evde kilitli tutulan şahıslardan Baran Diyar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “7 kişi bu 4 kişiye 8 bin Euro verdik. Bizi Almanya’ya götüreceklerdi. 4 gün önce yola çıktık. Biz Adana’ya getirip bir eve kilitleyip kaçtılar. Kaç gündür çocuklarımda eşimden haber alamıyorum” dedi.

Başa dön tuşu