BÜYÜKŞEHİR

Adana’da altın kemer mahkemelik oldu

Adana'da geçtiğimiz aylarda düzenlenen geleneksel Karakucak güreşlerini 3 kez üst üste kazanan Pehlivan İbrahim Bölükbaşı Karaisalı ilçe belediyesine dava açtı. Bölükbaşı dava sebebi olarak 910 gramlık 24 ayar altın kemerin kendisine verilmemesini gösterdi.

Adana’da düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerini 3 kez üst üste Kazanan Pehlivan İbrahim Bölükbaşı belediyeyi mahkemeye verdi. Bölükbaşı 24 ayar altın kemerin kendisine verilmediğini belirterek Karaisalı ilçe belediyesine dava açtığını duyurdu. Bölükbaşı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada davayı kazanıp hak ettiği kemeri almayı beklediğini dile getirdi.

BELEDİYEDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Altın kemer davasında Karaisalı İlçe Belediyesi yetkilileri de açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada 2018,2019 ve 2021 yılında güreşçinin şampiyon olduğu belirtilirken pandemi sebebiyle 2020 yılında müsabakalar yapılmadığı için Kemerin teslim edilemedi iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Her yıl Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi tarafından düzenlenen Kızıldağ Karakucak güreşleri için 2018 yılında 910 gram ve 24 ayar altın kemer alınmıştı. Dönemin spor hizmetleri şube müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın imzaları ile altın kemer şampiyon olan güreşçi verilmek üzere Karaisalı Belediyesi’ne teslim edilmişti. 1 milyondan fazla maddi değeri olan Kemer, iddiaya göre son 3 yıl üst üste şampiyon olan güreşçi İbrahim Bölükbaşı’na teslim edilmedi. Alınan bilgiye göre Güreş Federasyonu da kemerin teslim edilmesi yönünde görüş bildirdi ancak Karaisalı Belediyesi hala kemeri teslim etmedi.

Başa dön tuşu