BÜYÜKŞEHİR

Adana’da bir avukat delilsiz yazılan trafik cezasını iptal ettirdi

Adana'da kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle yazılan 427 liralık idari para cezası bir avukatın girişimi sonucunda iptal ettirildi. Avukat, müvekkilime yazılan Trafik cezasında herhangi bir değil ya da belge olmadığını belirterek cezayı iptal ettirdi.

Adana’da yaşayan 31 yaşındaki Taner Uruç’a Fahri trafik müfettişinin raporu doğrultusunda kırmızı ışık ihlali nedeniyle 427 lira para cezası uygulandı. Para cezasını kabul etme yani Uruç, kuzeni ve aynı zamanda avukatı olan Ömer Uruç aracılığı ile cezaya itiraz etti.

BELGE OLMADIĞI İÇİN İPTAL EDİLDİ

Avukat Uruç mahkemeye verdiği Dilekçede, müvekkilimin kırmızı ışık ihlali yaptığına dair fotoğraf ya da herhangi bir video kaydı olmadığını belirterek cezanın uygun yazılamayacağını savundu. Mahkemede yapılan itirazı haklı bularak dosyada Isparta yarayacak herhangi bir belge ve tutanak olmadığını belirtip Bodrum’un Kabahatler Kanunu’na aykırı olduğunun altını çizerek cezanın iptaline karar verdi.

BELGE OLMADAN YAZILAN CEZALARI İPTAL ETTİREBİLİRSİNİZ

Konuyla ilgili konuşan Avukat Ömer Uruç, bütün vatandaşlara uyarıda bulunarak herhangi bir belge ya da delil olmadan yazılan trafik cezalarını iptal ettirmenin mümkün olduğunu söyledi. Herhangi bir belgeye dayanmayan cezaların keyfi olduğunu belirten avukat, Mahkemenin gerekçeli haklı bulduğunu ve yazılan cezayı iptal ettiğini söyledi.

Başa dön tuşu