SEYHAN

Adana’da ev gözetleme cinayetinde 3 zanlı tutuklandı

Adana’da, 13 yaşındaki bir çocuğa “Neden evleri gözetliyorsun” diye sorulması üzerine başlayan kavgada bir kişiyi öldürdüğü ve bir kişiyle yaraladığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 5 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Adana’da “neden evleri gözetliyorsun” kavgası üzerine işlenen cinayette tutuklama kararı verildi. Bir kişiyi öldürdüğü bir kişi ile yaraladığı öne sürülen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Evleri gözetlediğinden şüphelendi

Adana’nın Seyhan ilçesinde 24 Eylül günü meydana gelen olayda sokakta yürüyen Mahalle Muhtarı 60 yaşındaki Semra Ö., 13 yaşındaki Y.K. Isimli çocuğun evleri gözetlediğini lan şüphelendi. Bu sırada aynı sokakta evine gitmekte olan Sinan Ali Y. Mahalle muhtarının görünce yanına giderek bir süre sohbet etti. Bunun üzerine Muhtar durumu anlattı. Sinan Ali Y., muhtarı evine bıraktıktan sonra geri döndüğü sırada Y.K.’yi görünce, “Sen kimsin? Neden evleri gözetliyorsun?” diye sordu. Bunun üzerine küçük çocuk “Sana ne? Sen bu mahallenin ağası mısın” diye cevap vererek küfür etti.

13 yaşındaki çocuk evine giderek durumu ailesine anlattı. Baba Emrullah Küsem, 3 arkadaşı ile birlikte mahalleye geri gitti. Küsem, Sinan Ali Y., kardeşi Emrah Yüceer (37) ve babası Ali Şahin Y. (64) ile tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada sırasında  Ali Şahin Y., Küsem’i kolundan bıçakladı. Bunun üzerine de Küsem’in arkadaşı Cemil Büyükbaş (32) ise Emrah Yüceer’i, Göğüs ve karnından bıçaklayarak yaraladı. Çevrede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kavga polisin müdahalesi sonucu sona ererken ağır yaralanan Yüceer ambulansla yakındaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yüceer yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri kavgaya karıştığı tespit edilen 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Emrullah Küsem, arkadaşları Musap Ertaş (25) ve Cemil Büyükbaş Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi nokta karşı grupta bulunan şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Başa dön tuşu