BÜYÜKŞEHİR

Adana’da FETÖ’nün hücre evinde yakalanan sanık 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Adana’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü FETÖ’nün gaybubet olarak adlandırılan hücre evinde yakalanarak gözaltına alınan sana mahkeme tarafından silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Adana polisi tarafından terör örgütü FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında örgütün gaybubet olarak adlandırılan hücre evinde yakalanan ve tutuklanan sanık hakkında verilen ceza belli oldu.

10 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Tutuklu Sanık F.A.’nın duruşması Adana 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığı ile duruşmaya katılırken sanık avukatı ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı duruşmada esas hakkındaki mütalaasında açıklarken Sanığın FETÖ’nün gizli haberleşme programı by Lock veya Eagle kullandığını dile getirdi. Tanıyan FETÖ’nün mahrem emniyet imamları ile yoğun bir irtibat halinde olduğunu belirten Savcı, Bank Asya hesabında da olağandışı artış yaşandığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca sana yol FETÖ’nün gaybubet olarak bilinen hücre evinde yakalandığında dikkat çeken Savcı mahrem yapılanma içinde yer aldığını ve örgütsel görevlerinde kod isim kullandığını belirtti. Savcı mütalaasında sanık hakkında terör örgütüne üye olma suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak ceza talebinde bulundu.

Sanık ise savcının hazırladığı mütalaayı kabul etmediğini belirterek FETÖ üyesi olmadığını örgütsel bir konumu olmadığını söyledi. Son sözü sorulan sanık tahliye ve beratını istese de mahkeme heyeti sanığı silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Başa dön tuşu